Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Tomáše Etzlera

7. 09. 2022 | Televizní tipy
Známý novinář a válečný zpravodaj pracoval pro CNN i Českou televizi a musel bojovat s posttraumatickým syndromem, následkem jeho nebezpečné práce. Příběhem provází Karolina Kočí. Režie I. Bareš
(Premiéra)

Novinář Tomáš Etzler vyrostl v Ostravě. Ve svých osmadvaceti se rozhodl odejít do Ameriky, kde se vypracoval na válečného zpravodaje. Osm let strávil v bojových a krizových zónách. Za svou život ohrožující práci však nese následky, a to v podobě posttraumatického syndromu.

13. komnata Tomáše EtzleraTomáš je prvním a dosud jediným Čechem, který získal televizní cenu Emmy. Se svým týmem byl v roce 2008 ve Spojených státech oceněn za přínos k rozvoji moderních technologií ve zpravodajství.

Z Česka Tomáš odešel do Ameriky v roce 1991, tam se od píky vypracoval na produkčního CNN a poté na válečného zpravodaje.

Léta působil jako zahraniční zpravodaj pro CNN i Českou televizi. Natáčel reportáže z válek na Blízkém východě, například v Afghánistánu, Pákistánu, Sýrii, Iráku – kde byl v roce 2005 zraněn při výbuchu ve škole – nebo na Haiti při přírodní katastrofě.

Byl šéfredaktorem berlínské pobočky CNN v Německu, než se kvůli své lásce rozhodl odjet do Číny jako reportér ČT. Po odchodu z Číny a z ČT prožil pár těžkých let v Hongkongu, v nejdražším městě světa, kde se mu rozpadl vztah s partnerkou a těžce nesl separaci od svých dětí. Dostal se do finančních problémů a bál se, že skončí na ulici, nebo se upije.

Ale překonal i toto období, protože ho na dálku motivovaly děti, které nyní sice žijí ve Švýcarsku se svou matkou, ale jezdí za ním a on za nimi. Po sedmi letech v Číně stále trpí posttraumatickým syndromem, byť dokáže tvořit a žít zase naplno.

Po šestadvaceti letech v zahraničí se v roce 2017 vrátil do Česka, kde je díky svému nejstaršímu synovi Lukášovi dědečkem. Pořádá přednášky a v dokumentární a spisovatelské práci se mu daří zúročit své zážitky z neklidného života v mnoha zemích světa.



Příběh 13. komnata Tomáše Etzlera můžete sledovat 7.9. 2022

 od 21:40 na ČT1!!

A opakování 9.9., 11.9. a 13.9.!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Tomáše Etzlera:

13. komnata Tomáše Etzlera
13. komnata Tomáše Etzlera
13. komnata Tomáše Etzlera
13. komnata Tomáše Etzlera
13. komnata Tomáše Etzlera
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !