8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Legendy kriminalistiky 2 - Okno

21. 10. 2019 | Televizní tipy
Druhá řada dokumentární série o novodobých českých zločinech. Případ kriminalisty Josefa Mareše z roku 2000, kdy na základě vyšetřovacího pokusu byla nešťastná náhoda, při níž bývalá manželka vypadla z okna panelového bytu, překvalifikována na vraždu. Režie pořadu Legendy kriminalistiky 2 – Okno D. a M. Vaňurovi (Premiéra)

Dnešní epizoda Legendy kriminalistiky 2 – Okno ukáže, jak je důležité při nejasnostech provést vyšetřovací pokus, který slouží k prověření výpovědi svědka, podezřelého či obviněného člověka. Vyšetřovací pokus totiž může odhalit, že například domnělý svědek události nebo zločinu může být ve skutečnosti úkladný vrah.

V říjnu roku 2000 narušil poklid obyvatel pražského motolského sídliště tlumený výkřik a následující dutá rána. Dole pod okny jednoho z panelových domů zůstalo ležet v trávě ženské tělo. Žena však i přes pomoc záchranářů na následky pádu umírá. Policejní hlídka z místního Legendy kriminalistiky 2oddělení začíná úmrtí řešit jako nešťastnou náhodu, kterou potvrzuje i přímý svědek pádu, bývalý manžel zemřelé ženy Václav R. Žena prý chtěla za oknem v kuchyni natáhnout nové prádelní šnůry, nebylo jí dobře a vypadla.

Tento případ Legendy kriminalistiky 2 – Okno se dostal na stůl kriminalisty Josefa Mareše, který si po prostudování dokumentace a fotografií bytu, odkud žena vypadla, rozhodl ještě zaměřit chybějící přesnou vzdálenost od stěny domu a dopadu těla. Obešel i svědky z domu a z okolí a zastavil se i u bývalého manžela ženy, od kterého uspokojivé vysvětlení ohledně pádu nezískal a ještě několikrát se k němu v následujících dnech vrátil. Proto se rozhodl provést vyšetřovací pokus ohledně pádu zemřelé ženy, kde v úvahu připadaly tři varianty – nešťastná náhoda, sebevražda nebo vražda ...

Legendy kriminalistiky 2 – Okno můžete sledovat 21. 10. 2019 od 22,10 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Legendy kriminalistiky 2 - Okno:

Legendy kriminalistiky 2 - Okno
Legendy kriminalistiky 2 - Okno
Legendy kriminalistiky 2 - Okno
Legendy kriminalistiky 2 - Okno
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !