Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Letní posezení s rodinou či přáteli? Ideálně na terase!

12. 07. 2014 | Moderní bydlení
Společenské akce, grilování, posezení s přáteli, opalování nebo prostě jen odpočinek – to všechno jsou aktivity, které má mnoho Čechů spojené s terasou. Ti, kdo mají domek či zahradu, terasu povětšinou vlastní nebo její stavbu plánují. Také vás láká užívat si venkovního posezení a nevíte, jak začít?

Základem je volba materiálu

Před samotnou stavbou terasy je důležité soustředit se na několik kritérií, přičemž jedním z nejdůležitějších je výběr vhodného materiálu. Na terasu podle svých představ můžete využít například tropické dřeviny či jehličnany, variantou jsou ale i WPC směsi, tzv. dřevoplasty. Jejich velkou výhodou je vysoká životnost a nenáročná údržba. Díky tomu, že se na nich netvoří trhliny či třísky, jsou navíc vhodné i k chůzi naboso.

terasy

Trendem v této oblasti jsou dřevěné materiály, zejména impregnovaná borovice, modřín nebo bukit, ale například i WPC, laminát či vinyl. Zatímco výhodou dřeva je například krásná přírodní vůně a měkkost, u umělých materiálů můžeme ocenit vysokou odolnost či ochranu proti UV záření.

Čím lepší péče, tím delší životnost

O terasu, ať už je z jakéhokoli dřeva, je nutné správně pečovat. K tomu mohou napomoci správné ošetřovací prostředky. V hobbymarketech můžete nalézt širokou škálu olejů, jež chrání materiál před neblahými vlivy počasí či před mechanickým opotřebováváním, ke kterému při běžném používání terasy dochází.

Oleje dřevinu chrání a vyživují, zabraňují prosakování nečistot do materiálu a odpuzují vodu, čímž brání nežádoucímu navlhnutí. Vyznačují se přirozenými odstíny, které nezabarví povrch dřeva a dokonce zabraňují jeho šednutí. Navíc jej chrání před nebezpečným UV zářením, tudíž dřevo vydrží déle lesklé a krásné.

Zdroj, foto: Hornbach


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !