MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní scénu Divadla Ungelt zahájí původní komorní muzikál Touha jménem Einodis

15. 07. 2013 | Kultura
19. června 2013 vstoupila do deváté sezony Letní scéna Divadla Ungelt. Jejím hlavním titulem bude původní český komorní muzikál autorů Karla Štolby a Marty Skarlandtové “Touha jménem Einodis”, inspirovaný nevšedním osudem baronky Sidonie Nádherné, poslední majitelky zámku ve Vrchotových Janovicích. V hlavní roli zralé a mladé Sidonie se představí Marta Kubišová a Aneta Langerová, v dalších rolích Milan Hein, Ondřej Novák a Igor Orozovič
.
Málokterá žena v dějinách tak okouzlovala slavné umělce jako Sidonie Nádherná, známá v povědomí české i evropské kulturní veřejnosti jako mecenáška umění, přítelkyně básníka Rainera M. Rilka a "nevěsta před Bohem" dramatika a novináře Karla Krause.
Sidonie Nádherná byla především neobyčejně zajímavá osobnost s velmi pokrokovou duší - jako jedna z prvních žen v českých zemích řídila automobil, s neukojitelnou touhou cestovala, plamenně debatovala s muži o hudbě i literatuře a hlavně od vztahů s nimi nečekala sliby, ale svobodu. Její život hluboce poznamenaly všechny proměny a pohromy, které ve dvacátém století postihly střední Evropu - rozpad Rakousko-Uherska, nacistická okupace (kdy se Vrchotovy Janovice staly součástí cvičiště jednotek SS) i odchod do exilu po komunistickém převratu v roce 1948.

Divadlo Ungelt - Letní scénaUmělecký ředitel Divadla Ungelt a představitel výše zmíněného Karla Krause Milan Hein přibližuje zrod muzikálu: „Chtěl jsem dát Martě Kubišové k 70. narozeninám opravdu speciální dárek a napadl mě komorní muzikál napsaný přímo pro ni. S tématem Sidonie Nádherné přišla moje sestra Marta Skarlandtová, nadšeně jsem souhlasil, protože Martu Kubišovou se Sidonií Nádhernou spojuje velká vůle být sama sebou. A právě druhá Marta (Kubišová) měla šťastný nápad obsadit do role mladé Sidonie Anetu Langerovou, o níž ta vůle být sama sebou platí také.“

Marta Kubišová doplňuje: “Postava Sidonie Nádherné je mi bytostně blízká. Byla to inteligentní a svobodomyslná žena, velká milovnice zvířat i nadšená kuřačka. Jsem okouzlená libretem i hudbou, a také Anetinou interpretací postavy mladé Sidonie.”

Aneta Langerová o osobnosti baronky i své pěvecké kolegyně říká: “Sidonie mi přirostla k srdci z různých důvodů. Jedním z nich je její touha po svobodě, volnosti a kontaktu s přírodou. Také obdivuji její odvahu, stejně tak jako u Marty Kubišové. Spolupráce s Martou mne velmi těší. Při každém pohledu na ni si vzpomenu na své dětství.”

Letní scéna Divadla Ungelt dále uvádí hry Růžové brýle, Sklenice vody, Deštivé dny a hostující Drobečky z perníku (Divadlo A. Dvořáka Příbram).
Více informací o jednotlivých představeních naleznete na www.letniscena.cz. Předprodej vstupenek probíhá v síti TICKET ART.



Zdroj, foto: Divadlo UNGELT


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Letní scénu Divadla Ungelt zahájí původní komorní muzikál Touha jménem Einodis:

Letní scénu Divadla Ungelt zahájí původní komorní muzikál Touha jménem Einodis
Letní scénu Divadla Ungelt zahájí původní komorní muzikál Touha jménem Einodis
Letní scénu Divadla Ungelt zahájí původní komorní muzikál Touha jménem Einodis
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkbyla jsem - mohu jen doporučit. Moc se mi to líbilo....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles