Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů

26. 02. 2013 | Cesty domů
Lumír Olšovský se v seriálu Cesty domů objeví poprvé v roli doktora! Cesty domů mají nového doktora. Do poněkud pedantického onkologa Ludvíka Kružíka se převtělí Lumír Olšovský, který hraje lékaře úplně poprvé.

Ludvík Kružík (Lumír Olšovský) je v seriálu Cesty domů podřízený primářky Valérie Černé (Lenka Vlasáková), který poměrně často nesouhlasí s jejími rozhodnutími. A neváhá dát svůj názor najevo.

Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domůObzvlášť se mu nelíbí, že Valérie pomáhá Danu Pánkovi (Martin Kraus). „Co bych o Kružíkovi řekl? Především to, že nebude zpívat ani tančit,“ vtipkuje o své nové roli v seriálu Cesty domů Lumír Olšovský, který má za sebou řadu rolí v divadelních muzikálech.

Jsem moc rád, že Kružík není stejný typ rolí, jaké jsem v posledních letech v televizi dostával. Napadá mě, že ten nesmiřitelný postoj, který má Kružík k primářce, možná pramení z nějaké skryté sympatie k ní. Představuju si ho jako člověka pedantického a maximálně čistotného,“ dodává Lumír Olšovský.

První natáčecí den měl Lumír Olšovský v seriálu Cesty domů dva obrazy, které se točily na onkologii pražské Thomayerovy nemocnice. „Nebyl to nijak náročný den, ale byl jsem trošku nervózní. Přece jen jsem do seriálu nastoupil po delší době, naposledy jsem hrál v Ošklivce Katce. Jsem poměrně trémista, a když se ozve to dobře známé slovo akce, vždycky cítím velkou zodpovědnost, abych něco nepokazil. Ale už kvůli trémě nekolabuju tak jako ve svých hereckých začátcích. Nebyl ani důvod, je tu moc příjemná parta lidí.

S režisérem Jaromírem Polišenským jsem se pracovně potkal poprvé, stejně jako s Lenkou Vlasákovou – a s oběma jsem si okamžitě porozuměl. Trochu náročnější to bylo se zhruba roční holčičkou, která hraje dcerku seriálové pacientky. V jednu chvíli se rozplakala a nedařilo se ji utišit, aby se mohl opakovat záběr. Natáčení s dětmi bývá náročné, ale nakonec jsme všechno zvládli,“ říká herec Lumír Olšovský.

Lumíra Olšovského můžeme momentálně vidět například v Hudebním divadle v Karlíně v muzikálech Noc na Karlštejně a Vražda za oponou, s divadelní společností Háta jezdí po republice s přestavením Světáci, které zároveň režíroval. Režii se v poslední době věnuje poměrně hodně, v půlce ledna měla v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě premiéru Čardášová princezna, teď Lumír chystá Fantoma Londýna.

Jak se Lumír Olšovský cítí před kamerou poprvé jako lékař v bílém plášti? „Doktorské prostředí mi nijak zvlášť nevadí, možná proto, že nemám žádné zdravotní problémy. Zaplaťpánbůh. Kdybych byl nemocný, asi by to tu na mě působilo jinak. V bílém plášti se cítím skvěle a vůbec by mi nevadilo, kdybych v něm žil celý seriál.

Našel jsem si totiž skvělou skrýš na scénář – v kapse pláště papíry vypadají věrohodně třeba jako nějaký chorobopis. Když jsem řekl mamince, že budu hrát doktora, zaradovala se. Doktora ze mě chtěla mít v reálu, tak ho bude mít alespoň v seriálu,
“ směje se Lumír Olšovský.

Lumír Olšovský se v seriálu Cesty domů objeví již brzy!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů:

Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
Lumír Olšovský jako nový doktor v seriálu Cesty domů
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles