Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mallorca - oblast Magaluf

3. 01. 2020 | Evropa

Ostrov Mallorca se nachází v západní části Středozemního moře v blízkosti státu Francie. Jedná se o největší ostrov Baleárských ostrovů náležejících Španělsku. Svou rozložitostí – 110 km na délku a 60 až 90 km na šířku – se také řadí k největším ostrovům patřícím Španělsku.

Nejvýznamnějším zdrojem příjmů místního obyvatelstva je především cestovní ruch a vzhledem k tomu, že ostrov skutečně má co nabídnout, je Mallorca turisty často vyhledávaná. Nejčastějšími turisty jsou zde Němci. Dalším zdrojem obživy může být pro obyvatele zemědělství, a to především v oblasti pěstování vína.

Úředním jazykem zde je španělština a katalánština, je možné se zde ale setkat také se specifickým nářečím zvaném Mallorqui, které se podobá katalánštině.

MallorcaHlavním městem ostrova je Palma de Mallorca, jenž je ve velmi blízké oblasti části ostrova Magaluf. Tato oblast je velmi oblíbena tím, že se zde nachází krásné pláže s jemným pískem, ale je zde také bohatý noční život. Ten zaručuje také to, že se zde nachází jedna z největších a nejvyhlášenějších diskoték z celé Evropy – BCM. V této oblasti se nachází spousta zajímavých míst k vidění. Například Aquapark, Casino Paladium, ponorka Nemo, Westernpark, památky hlavního města či delfinárium Marineland.

Zábavný park Katmandu zaujme již svým vzezřením. Je to dům postavený vzhůru nohama nabízející spoustu atrakcí: lanový park, střílečky, golf, kino, strašidelný dům, aquapark, … Nevýhodou je zde poněkud vyšší vstupné, které ale není potřeba platit celé, pokud návštěvník chce užívat pouze jedné atrakce. 4D kino zajistí zase o něco intenzivnější zážitek. Speciální křesla zde totiž simulují otřesy a obohacují tak celou podívanou o další vjem. Strašidelná atrakce spíše pro dospělé - The Asylum - vystraší nejednoho návštěvníka. Expedition Golf nabízí dvě možné cesty skládající se z 18 jamek v krásném terénu.

Western Water Park zajistí zábavu pro celou rodinu a na celý den. Kromě 15 hlavních vodních atrakcí nabízí také návštěvu westernového městečka se scénkami, kaskadérskou show a dalšími aktivitami. Jednou z největších výzev může být atrakce The Beast, pod kterou se skrývá více než 30 m dlouhá skluzavka. Na raftu potom nabízí divokou jízdu atrakce Mega Slide, spláchnout se návštěvníci mohou nechat v Tam Tam Splashi.

Delfinárium Marineland se řadí k jednomu z největších v Evropě. Kromě delfíní show se návštěvníci mohou těšit také na cvičené lachtany a papoušky. Jednotlivá vystoupení na sebe hezky navazují, proto se nemůže stát, že o některé na úkor druhého návštěvník přijde. Probíhají navíc dvakrát denně, takže je možné si mezi vystoupeními dopřát delší pauzu. Kromě show se v areálu nachází také pavilón s podmořským světem, kde okouzlí hlavně rejnoci, dále akvária s tučňáky, dětský vodní svět a pláž.

Relaxaci, slunění a odpočinek nabídne hlavní pláž oblasti nazvaná Playa de Magaluf. Jemný písek přímo vyzývá ke slunění. Je ale možné za poplatek využít lehátek. Nevýhodou je, že pláž je téměř vždy přeplněna lidmi. Ve večerních hodinách se pláž ale příjemně vylidní, což dá možnost místním rackům hodovat na zbytcích, které jim zde lidští návštěvníci ponechali.

Wave House je naopak místem plným adrenalinu. Pod dohledem zkušených instruktorů se návštěvníci naučí porozumět vlnám a zvládnout jejich dravou sílu.

Dračí jeskyně nabízí neobyčejný zážitek ve svém komplexu podzemních jeskyní. K vidění je spousta jeskynních útvarů a krápníků. V největší jeskyni lze navíc 29 m pod povrchem sledovat krásné a až neskutečně dlouhé podzemní jezero.

Oproti jiným ostrovům Mallorca stále ještě nabízí spoustu zeleně a divokých zvířat v ní. Je ideálním místem pro potápěče, horolezce, povaleče či zájemce o historické památky. Zkuste ji navštívit i vy, určitě se nebudete nudit.


Semolina - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Mallorca - oblast Magaluf:

Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
Mallorca - oblast Magaluf
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné pozvánkaSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles