8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba

27. 11. 2019 | Televizní tipy
Mirka a Kuba se potkali na technoparty a od té chvíle se jejich životy osudově propojily. Jak se jim daří zvládat situace, které přináší rozhodnutí žít spolu jako rodina? Časosběrný dokumentární dvojportrét mladé režisérky Hany Třeštíkové je úvodním filmem z nového cyklu Manželské etudy: Nová generace, jímž navazuje na slavnou sérii matky Heleny Třeštíkové (Premiéra)

Časosběrné projekty režisérky Heleny Třeštíkové Manželské etudy (1987), Manželské etudy po dvaceti letech (2006) a Manželské etudy po 35 letech (2018) se u českých televizních diváků i odborné veřejnosti setkaly s mimořádným ohlasem. Pozornost si získaly i v zahraničí. První cyklus zachycoval šest manželských párů v letech 1980–1986. Z původního nápadu zmapovat příčiny vysoké rozvodovosti se vyvinula zajímavá sociální sonda a postupem času i podnětná zpráva o poměrech v socialistickém státě. Helena Třeštíková navštěvovala s kamerou své hrdiny i po roce 1989 a nabídla pak televiznímu publiku možnost konfrontovat protagonisty s problémy porevoluční reality i s otázkou vývoje dlouhodobých partnerských vztahů.

Manželské etudyNa přelomu let 2011–2012 se režisérčina dcera Hana Třeštíková rozhodla zkusit totéž: našla nové, mladé páry, které se chystaly vzít, a začala sledovat jejich životy. Zajímala se o to, z jakých důvodů se dnes lidé berou, jaké mají podmínky na začátku společného života a co je v prvních letech manželství čeká.

Pokračování úspěšného formátu dostalo název Manželské etudy: Nová generace a v březnu 2018 se dočkalo uvedení i na plátnech kin. Jedna ze sledovaných dvojic navíc poskytla inspiraci pro samostatný celovečerní dokument Mirka a Kuba.

Oběma je 35 let, Mirka je sociální pracovnice, Kuba podnikatel. Jsou typickými zástupci dvojic, které žijí v nesezdaném soužití a berou se až po narození dítěte. Dnes jsou spolu už dvanáct let a mají dvě děti – osmiletou Emilku a čtyřletého Dana. Seznámili se v dnes už neexistujícím squatu Milada. Patří k vyznavačům techno kultury a nosí výrazné náušnice a tetování, přesto se však rozhodli, že se ve vší vážnosti vezmou na klasickém místě – na Staroměstské radnici.

Štáb Hany Třeštíkové tak byl u toho, když si dva mladí technaři oblékli společenské šaty a šli „k oltáři“. Filmaři navštívili dvojici v domě u Sázavy, který si Mirka a Kuba upravovali k trvalému bydlení. Zaznamenali jejich sny, zápal pro recyklaci i přání chovat zvířata. Mladý pár se do domu skutečně přestěhoval, pořídili si ovce a kočku na chytání myší. Protože Mirka vyznává alternativní výchovné metody, učí Emilku metodou Montessori. S dvojicí se štáb vydal obytným nákladním autem na závody, které Kuba pomáhal organizovat.

Nejdřív vše vypadalo idylicky, pak ovšem přišla první partnerská krize, po ní druhá, třetí i čtvrtá. Mirka se i s dětmi odstěhovala z domu, poté, co Kuba odešel hledat štěstí jinde.
Kuba s Mirkou jsou nejturbulentnější pár ze všech dvojic, které Hana Třeštíková sleduje. Jejich příběh je plný zvratů, vzletů a pádů, a samozřejmě ještě nekončí.

Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba můžete sledovat 27. 11. 2019 od 20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba:

Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba
Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba
Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba
Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles