Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znáte svoji správnou velikost podprsenky?!

18. 08. 2011 | Pro ženy
Prodávat spodní prádlo je zajímavé zaměstnání, které přináší radost nejen nám, ale i spokojeným zákaznicím. Nová dobře padnoucí podprsenka nejen vylepší ženský vzhled, ale postupně dojde i ke zlepšení zdravotních problémů, zvláště když je žena či dívka obdařena velkými a těžkými ňadry.  Z toho důvodu vás dnes seznámíme, jak alespoň orientačně zjistit svoji správnou velikost podprsenky, než začneme v obchodě zkoušet a vybírat.

„Znáš svoji správnou velikost podprsenky?“ to je otázka, která je často diskutovaná, neboť většina žen a dívek ví, že správná velikost podprsenky nejen správně vytvaruje postavu, ale v některých případech ji dokáže o hodně změnit k lepšímu. Ženy se potom cítí sebevědomější a se zpevněnými prsy mladší. Podprsenka ve správné velikosti často pomůže zdravotně, neboť odlehčí páteři.

Mezi ženami existuje mnoho mýtů a zaručených postupů, jak si vybrat tu správnou podprsenku: Když se jim to nakonec podaří a najdou podprsenku, ve které dobře vypadají, a ve které se cítí pohodlně a komfortně, chtějí si jich nakoupit do zásoby hned několik.

Znáte svoji velikost podprsenky ?Ale to je zbytečné!!! Pokud budete znát svoji správnou velikost podprsenky, tak si budete moci vybírat pokaždé z mnoha vzorů a barev. Na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že ne všechny typy podprsenek jsou vhodné pro každou ženu, záleží také na správném střihu, neboť se musí zohlednit velikost prsou (zda jsou malá, středí nebo velká) a taky jejich stav (zda jsou pevná či po dětech).

Na čem tedy při výběru podprsenky nejvíce záleží? Na správné velikosti a na vhodném střihu.  Je však potřeba mít na paměti, že  ženské tělo v průběhu života mění, proto není možné po celý život kupovat stále jednu a tu samou velikost a střih.

Jak zjistit svoji správnou velikost podprsenky je pro mnoho žen a dívek tak trochu zahaleno tajemstvím. Rády by se poradily s někým, kdo se jim bude individuálně věnovat, sledují s obdivem televizní pořad „Nahá jsi krásná“, který mnohým ženám otevřel oči, v oblasti výběru spodního prádla. Ale přitom zjistit svoji velikost podprsenky zase taková věda není, postupujete-li v následujících krocích:

1. Krok:

Správně se 2x změřte! Změřte obvod hrudníku pod prsy, vodorovně, těsně, při výdechu, nejlépe krejčovským metrem. Naměřenou hodnotu matematicky zaokrouhlete. Tím získáte první hodnotu - velikost, kterou budete při výpočtu a později při nákupu potřebovat např. 70, 75, 80, 85, 90, 95, atd. Změřte obvod přes prsa v nejširším místě. Doporučujeme v podprsence a s kosticí, zvláště nutné je to u větších a málo pevných prsou. Tím získáte druhou hodnotu, kterou budete při výpočtu potřebovat.
POZOR – tato hodnota může být ovlivněna nesprávnou velikostí podprsenky, ve které se právě měříte. Pokud je Vám podprsenka malá a prsa Vám mačká a tísní, naměříte také méně centimetrů.

poradna velikostí podprsenek2. Krok:

Zadejte naměřené hodnoty do naší „Kalkulačky“! Po správném změření máme dvě hodnoty v centimetrech, které můžete vložit do okének kalkulačky, která je umístěna pod článkem. Na Váš pokyn „Spočítat“ vám kalkulačka ukáže Vaši orientační velikost podprsenky.

3. Krok:

Vydejte se do prodejny se spodním prádlem! Vyzkoušejte si velikost podprsenky, kterou Vám napověděla kalkulačka. Naměřený obvod pod prsy bude zcela určitě správně. Velikost košíčků však možná bude nutno upravovat (pokud jste měla na sobě při měření (1. krok) malou podprsenku, tak budete potřebovat hlubší košíček). Zkoušejte tak dlouho, dokud Vám podprsenka skutečně dobře nepadne. Je potřeba brát v úvahu tvar a střih podprsenky a také pružnost materiálu, ze kterého je podprsenka ušita. Pro méně pevná prsa (například po dětech, po kojení) je lepší vybírat podprsenky s uzavřenějším střihem a vyšším středem.

 

Vyzkoušejte naši KALKULAČKU

a zjistěte, zda nosíte správnou velikost vaší podprsenky





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mě je 28 a až teď zná svoji správnou velikost, takže celkem brzo Smajlík Objednávala jsem si prádlo u www.vip-pradlo.cz a po přeměření jsem napsala do jejich poradny, kde mi poradili správnou velikost jednotlivých značek. Velikosti se většinou o něco liší. Takže z mé klasické velikosti 75B se najednou vyklubala 70D :D Ale podprsenky jsou super, vybrala jsem si dvě a obě mi dělají perfektní dekolt. Mám tuhle http://www.vip-pradlo.cz/4157-podprsenka-calvin-klein-f3495e-cerna.html a je to asi nejpohodlnější podprsenka, jakou jsem kdy měla Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v každém obchodě jinou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
velikost znám - je mi platná do doby než tu podprdu vyzkouším - málokterá sedíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
už jsem to zjistilaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles