Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na co si dát pozor při výběru batohu

24. 10. 2014 | Trendy
Pryč jsou naštěstí časy, kdy se vám popruhy batohu zarývaly hluboko do ramen a po pár kilometrech vás záda začala nesnesitelně bolet. Technologický pokrok umožnil vytvořit batohy s posuvným zádovým systémem, který je přizpůsobí výšce vaší postavy. Jistě oceníte i další „vychytávky“, které dovedou pobyty v přírodě zpříjemnit.

První věc, kterou v souvislosti s výběrem batohu budete řešit je jeho objem.  Pokud vás na vícedenní túry neužije, je zbytečné pořizovat krosnu a bohatě si vystačíte s batohem do 30 L. Na vícedenní výlety vybírejte z batohů nad 60 L. Do nich se pohodlně vejdete se spacákem, karimatkou a stanem.

Batoh je třeba vyzkoušet na zádech

Ve chvíli, kdy má zákazník jasnou představu o velikosti batohu, přichází fáze zkoušení. Je třeba, aby batoh dobře seděl, nikde netlačil ani netahal. Vždy je dobré do batohu vložit zátěž a vyzkoušet, jak se bude chovat v reálných podmínkách. Při zkoušení se zaměřte na funkčnost zádového systému a možnosti jeho úprav pro vaši postavu. Pozornost věnujte i samotnému zpracování batohu – zejména pak sponám bederního a hrudního popruhu a švům. Polstrování by mělo být měkké, aby netlačilo a zároveň pevné. Mělo by také zajišťovat dostatečné odvětrání.

Na co si dát pozor při výběru batohuVěnujte pozornost detailům

Větší batohy (tzv. krosny) jsou uvnitř téměř vždy rozděleny do dvou komor s oddělenými přístupy. Spodní komoru využijete nejčastěji pro uložení spacího pytle a náhradního spodního prádla. Horní komoru pak pro vše ostatní, co si na výlet vezmete. Svou pozornost zaměřte na přístupový systém do batohu, který by měl nabídnout pohodlnou dostupnost důležitého vybavení bez nutnosti vše z batohu vyndat. Batoh by měl mít po stranách kompresní popruhy, kterými jej lze v případě potřeby stáhnout a zmenšit tak jeho objem. Popruhy poslouží i pro uchycení vybavení vně batohu, jako je například karimatka nebo stan.

Dalším parametrem, který by vám neměl uniknout je materiál batohu. Měl by být odolný proti oděru a vodě. Některé batohy jsou navíc vybaveny integrovanou pláštěnkou, kterou přes ně v případě špatného počasí přetáhnete, a vaše věci zůstanou v suchu.


Zdroj, foto: Hervis


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na co si dát pozor při výběru batohu:

Na co si dát pozor při výběru batohu
Na co si dát pozor při výběru batohu
Na co si dát pozor při výběru batohu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
spíš by se výrobci měli zaměřit na to, kolik učení mají dnešní studenti. V "obyčejném" batohu sice knihy unesou, ale batoh se max. do roku roztrhne a každý rok se tak může kupovat nový batoh. Bohužel znám z vlastní zkušenosti, kdy jsem si během jednoho roku musela kupovat batoh na začátku školního roku i na konci. Je to docela nákladné, když máte doma dva a více školáků...:(:(
Obrázek uživatelky
profil
už mám Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles