Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nečekaně těhotná? 5 rad, jak se rychle zorientovat.

20. 06. 2015 | Těhotenství
Nečekané těhotenství dokáže pěkně zaskočit, zejména pak pokud se jedná o těhotenství první. Nemáte-li ve svém nejbližším okolí novopečenou maminku s miminem a nechcete propadnout panice při čtení tisíce detailů a dobře mířených rad na specializovaných serverech, přečtěte si 5 rad pro základní orientaci v nastalé situaci.

Návštěva lékaře

Menstruace se nějak zpozdila a vy zíráte jako opařená na proužky, které se zobrazily na těhotenském testu? Zřejmě zaregistrovaly přítomnost tzv. hormonu hCG, jehož produkci spouští zahnízdění vajíčka v děloze. Jakmile opadne první šok, tak se neodkladně objednejte ke svému gynekologovi a nahlaste mu své tušení, že jste těhotná. Lékař vám při nejbližší možné prohlídce ověří těhotenství ultrazvukem, případně pohmatovým vyšetřením. Těhotenství je bráno jako potvrzené pouze v případě, že je patrná srdeční aktivita embrya.

Všechno se odteď sleduje po týdnech

těhotná ženaPřipravte se, že v okamžiku, kdy se potvrdí vaše těhotenství, se měrnou a všudypřítomnou jednotkou stane týden. Mimčo se zkrátka vyvíjí tak rychle, že měsíc je příliš dlouhým časovým úsekem. Celé těhotenství nebude trvat 9 měsíců, ale 40 týdnů. Přijde vám to jako hodně informací najednou? Když se porozhlídnete po internetu, tak naštěstí existuje řada chytrých aplikací spojených s těhotenstvím, které vás budou pravidelně udržovat v obraze o dění ve vašem bříšku.

Jídelníček aneb vím, co jíst

Jste sice „2v1“, ale to rozhodně není důvodem jíst za dva. Nejde ani tak o množství jako o kvalitu, strava by měla být vyvážená a pestrá s hojností ovoce a zeleniny. Některé potraviny mohou být zdrojem onemocnění, jako je listerióza či salmonelóza. Z tohoto důvodu se vyvarujte konzumaci syrového či málo tepelně upraveného masa a vajíček. Na nějakou dobu se budete muset rozloučit i s nepasterizovanými plísňovými sýry. Uzeniny a uzené maso obsahují pro změnu hodně soli. V pitném režimu (2-3 litry) omezte konzumaci kofeinových nápojů, jako je káva, čaj a různé energetické drinky.

Když jsou vitamíny potřeba pro dva

Základem příjmu vitamínů je vyvážená a pestrá strava. V některých případech je však doplňování vitamínů z doplňků stravy nutností. Například u kyseliny listové je nutné její množství zdvoj- až ztrojnásobit. Abyste tenhle požadavek na správný vývoj miminka splnila, měla byste reálně sníst tak 5 hlávek zelí, nebo 20 pomerančů. Když připočteme, že kyselina listová je velmi citlivý vitamín na teplo a světlo a že organismus každé druhé ženy ji neumí ze stravy zpracovat, tak jednoduchými počty dojdeme ke zjištění, že plod zásobíme nedostatečně. Pro tento případ jsou na trhu doplňky stravy.

Konec sportu a cestování?

Těhotenství není nemoc. Proto není důvod, při dodržení určitých zásad, se vašich oblíbených aktivit vzdát úplně. Vyhněte se sportům způsobujícím otřesy (jízda na koni, squash) a těm, které zvyšují nitrobřišní tlak (posilování) nebo kde hrozí pád (lyžování, in-line brusle). Vhodné je plavání, jóga, chůze nebo umírněná jízda na kole. Co těhotenství a cestování? Od 28. týdne těhotenství však k letu mějte vždy potvrzení lékaře o způsobilosti k cestování. Letištní personál ho od vás může vyžadovat. Pro cestu autem nezapomeňte v roli řidičky i spolujezdce na bezpečnostní pás, jehož spodní část umístěte co nejníže pod břicho.

Zdroj, foto: Femibion


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !