8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ochutnejte luxusní degustační čokolády Chocolat Madagascar

1. 07. 2022 | Novinky
-Komerční sdělení-

Ať už patříte mezi zkušené znalce čokolády a dovedete si užít jemné nuance mezi různými druhy kakaových bobů, nebo vám čokoláda prostě jen chutná, tato čokoláda vaše chuťové buňky rozhodně nezklame. Značka Chocolat Madagascar je jedinečná prakticky v každém ohledu.

V čem se Chocolat Madagascar od jiných čokolád liší?


Jednou z prvních odlišností od konvenčních čokolád je, že drobná manufaktura Chocolat Madagascar sídlí blízko kakaových plantáží přímo na Madagaskaru. Následné zpracování kakaových bobů, jako je sušení, atd. probíhá maximálně do pár dní od sklizně, takže jsou ve chvíli zpracování boby maximálně čersvé. Což se pak projevuje nejen na jejich chuti, ale také si díky tomu zachovají maximální podíl účinných látek.

Co dalšího je na Chocolat Madagascar tak speciální?


čokoláda MadagascarJedná se o tree to bar čokolády. Co to znamená? Tree to bar neboli česky od stromu po tabulku znamená, že jsou kakaové boby pěstovány na stejném místě, jakou jsou následně vyráběny čokolády. Což přináší spoustu výhod. Už zmiňovanou čerstvost a lepší chuť čokolád, ale také podporu místní ekonomiky a drobných farmářů nebo snížení uhlíkové stopy, protože se kakao nepřeváží různě po světě do vzdálenějších továren.

S tím také souvisí pojem raisetrade, jehož je Chocolat Madagascar průkopníkem. Raisetrade je maximální možná úroveň nám už dobře známého a rozšířeného pojmu faitrade. Raisetrade nezabezpečuje pouze vyplácení férových cen drobným dodavatelům, ale zajišťuje, aby většina zisku z prodeje suroviny zůstavala místní ekonomice (ve většině případech se totiž jedná o rozvojové země).

Chocolate Madagascar sbírají jedno ocenění za druhým (získala již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin). A navíc se mohou pochlubit i biocertifikací (certifikát Ecocert).

Jak čokolády Chocolat Madagascar vlastně chutnají?


čokoláda MAdagascarStejně jako u vína, čaje, kávy a dalších potravin, i u kakaových bobů významně ovlivňuje jejich chuť prostředí, kde se pěstují. Kakaové boby, které používá Chocolat Madagascar rostou v unikátním prostředí madagaskarského deštného pralesa. Tamní půda a klima jim dodává velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech.

Čokolády mají díky tomu velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není je proto třeba nijak dochucovat, chemicky ošetřovat alkalizací ani přehnaně doslazovat. Oproti konvenčně prodávaným čokoládám tak Chocolat Madagascar obsahují průměrně až o 50 % méně cukru, a přesto chutnají výborně.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
rádi ochutnáme
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles