Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osvětlení do kuchyně: Co všechno by mělo splňovat?

17. 08. 2018 | Novostavba
-Komerční sdělení-

Vybíráte kuchyňské osvětlení a chcete, aby splňovalo všechny důležité parametry? Nebo se vám zdá, že vaše kuchyň poměrně strádá, co se osvětlení týče a rádi byste nějaké doplnili? Ať už tak či tak, náš malý průvodce osvětlením do kuchyně vám odhalí, na co se při výběru kuchyňských svítidel zaměřit.

    1. Funkčnost osvětlení:

Světlo vybírejte nejprve podle toho, v jaké části kuchyni se bude nacházet a jakou funkci bude plnit.

Centrální osvětlení
Každé kuchyni by mělo dominovat alespoň jedno centrální osvětlení. Nejčastěji se centrální světlo umisťuje nad jídelní stůl, avšak výjimkou nebývá ani místo nad kuchyňským ostrůvkem. Dostatek světla po celé kuchyni vám zajistí lustry do kuchyně, víceramenná světla, ale rovněž bodové osvětlení. Oblibě se těší také polohovatelná svítidla, která vám umožní posvítit si do různých koutů kuchyně dle potřeby. Jste-li zvyklí si světlo přizpůsobovat aktivitám, pak určitě zvolte stmívací osvětlení.

Posviťte si na vaření
Pod čím vznikají ty nejlahodnější pokrmy? Samozřejmě pod rukama šikovné hospodyňky, ale kromě toho i pod dostatečným osvětlením. Na přípravu pokrmů uvidíte nejlépe pod efektivně rozmístěným bodovým osvětlením. Určitě není na škodu si rozvrhnout, v které části kuchyňské linky trávíte nejvíce času, a rozmístění bodovek tomu přizpůsobit.

Osvětlení šuplíků a skříněk
Bodová svítidla doporučujeme doplnit nástěnným lineárním osvětlením, které oceníte přímo pod kuchyňskou linkou. Pohybujete se v kuchyni nejvíce až po setmění? Pak určitě zvažte přidání LED pásků do šuplíků či skříněk.

    2. Teplota, intenzita osvětlení:


Teplota, chcete-li chromatičnost, světla, se udává v kelvinech, a je důležité ji při výběru osvětlení zohledňovat. Například teplejší žluté světlo se hodí do místností, kde odpočíváte, a naopak bílé až namodralé světlo plní nejlepší funkci v pracovnách, protože člověka nabudí k aktivitě.

Světlo nad jídelním stolem by nemělo oslňovat stolovníky, ale zároveň byste měli na jídlo dobře vidět, proto zvolte ideálně teplejší odstín s hodnotou okolo 2700 kelvinů. Pokrmy se vám budou nejlépe připravovat pod bílým LED osvětlením v odstínu denního světla, proto jej umístěte nad pracovní desku.

    3. Design a estetičnost osvětlení:


Osvětlení určitě nevybírejte jen podle vzhledu, ale při výběru se na něj také zaměřte. I osvětlení se totiž významně podepíše na celkové atmosféře a stylu kuchyně. Ať už se jedná o lustr do kuchyně nebo o nástěnné svítidlo, nemusí být nutně ve stejném stylu jako ostatní místnosti, ale mělo by korespondovat alespoň s celkovým duchem kuchyně.

Industriální lustry se těší oblibě
Industriální styl v poslední době zaplavil spoustu kaváren a restaurací, jeho popularita se  odráží i v trendech osvětlení, zejména pak v kuchyních či jídelnách. Kovy, mosaz, jednoduché linie, samostatně visící žárovky, atypické tvary a „nahý“ materiál bez pozlátka – nevšední industriální prvky, které je třeba kombinovat velmi opatrně. Ve výsledku ale dokáží místnosti dodat jedinečný charakter.

Křišťálový lustr jako ozdoba kuchyně
Víte, co je úžasné na křišťálových lustrech? Vypadají skvostně snad v každém interiéru. Ozdobí kuchyň zařízenou v moderním, ale třeba i ve venkovském stylu a málokdy se stane, že byste jeho koupí šlápli vedle.

Lustry v boho stylu
Kdo říká, že kuchyňské osvětlení musí být zahaleno pouze do kovů nebo křišťálu? Vneste do své kuchyně plážový vánek a zvolte například lustr s bambusovým nebo ratanovým stínidlem.

Máte jasno v tom, jaké osvětlení zvolíte, ale rádi byste výběr uskutečnili z pohodlí svého domova? Vybírejte na Profisvitidla.cz, kde najdete nejrůznější druhy kuchyňského osvětlení za příznivé ceny.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně se všechna světla do bytu povedlo vybrat tady na tom eshopu www.elusia.cz, kde teda mají i krásná kuchyňská světla Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles