Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o dětskou pokožku

19. 10. 2007 | Vývoj
Kůže novorozence je velmi tenká. Rohová vrstva má tloušťku 0.01-0,1 mm a její soudržnost je malá. Ani škára není ještě dotvořena. Z toho vyplývá, že kůže novorozence je velmi citlivá, méně odolná vůči vlivům zevního prostředí. Správná péče o pokožku a minimalizace nepříznivých vnějších vlivů jsou pro zdraví dítěte důležité.

Péče o dětskou pleť začíná mytím. Především při přebalování je třeba odstranit zbytky moče a stolice žínkou namočenou v obyčejné vodě. Večerní očistou je koupel za použití koupelové pěny, která je šetrnější než mýdlo.Samozřejmě požíváme přípravky uváděné výrobci pro danou věkovou skupinu. Ani větší děti nenecháme ve vodě dlouho, protože by mohlo dojít k narušení rohové vrstvy. Po koupeli nanášíme olej na celé tělo. Na místa s rizikem vlhké zapářky naneseme podle potřeby hustší krém. Na obličej použijeme také olej a nebo dětské pleťové mléko.

Péče o dětskou pokožku Ráno obličej jen omyjeme vodou a použijeme ochranný denní krém či mléko.

Před pobytem na slunci nanášíme dětský opalovací přípravek. U dětí se barvivo melanin teprve začíná tvořit tzn. dítě nemá ještě žádný přirozený obranný mechanismus proti UV záření. Děti do šesti měsíců by vůbec neměly přijít na přímé slunce. Děti do tří let by se s přímým zářením neměly setkat mezi 11 a 15 hodinou. Faktor opalovacího krému by měl být vyšší než 20.

Zvláštní kapitolou jsou aromaterapeutické masáže dětí. Nepatří sice mezi potřebné procedury k ošetření pleti, ale jsou příjemným psychologickým momentem pro matku i dítě. Masírování za použití éterického oleje můžete provádět jako součást večerního ošetření pleti po koupeli. Aromaterapii lze používat již v novorozeneckém období. 100% olejíček ředíme 0,5% v rostlinném oleji - olivový, mandlový, sezamový či lněný. Do 50ml nosního oleje +7 kapek éterického oleje.

Péče o dětskou pokožku Dotyky mají pro děti velký význam. Dodávají mu pocit lásky, tepla, jistoty a mohou přispět k posilnění citového pouta mezi ním a ostatními členy rodiny. Masáž by měla trvat okolo 15 minut.A je na matce, zda zvolí masáž intuitivní a nebo se inspiruje knihou s touto tématikou a nebo nemáte-li jistotu můžete se i přihlásit do kurzu masáží dětí. Éterický olej z tea-tree, eukalyptu a levandule můžeme používat neředěný na kůži. Pomáhá nám dezinfikovat různá poranění, plísně, ekzémy, štípance od hmyzu či klíšťat. Těmito oleji můžeme potřít i například afty či opary v dutině ústní.

Zdroj: www.studiohelianthus.cz

Eva Novotná
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrá je kosmetika pro deti od LR, sice to stoji, ale nedam na to dopustit Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
s johnsonem spokojená. Používala jsem Astrid Batole a max. spokojenostSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Johnsn jse mi vůbec neosvědčil.Hlavně šampon,který neměl štípat v očích a štípal.Používám značku Babylove a jsem velmi spokojenáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také používáme levanduli od Johnsna a někdy i olejíček. Výborná věc i pro mě. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My používáme tělové mléko pro dobré spaní,je levandulové krásně voní a malá má hebkou a krásnou pokožku.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles