Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Péče o sekačku v zimě? Vyplatí se

20. 01. 2015 | Zahrádka
Péči o zahradní techniku, kterou v zimě nevyužíváte, byste neměli podcenit. Je samozřejmé, že jste sekačku uskladnili, ale nezapomeňte na několik důležitých úkonů. Prodloužíte tak její životnost a udržíte výkonnost. Nyní vám poradíme 4 nejdůležitější kroky zimní péče o benzínovou sekačku.

Ošetřete palivo v nádrži

Pokud se rozhodneme uskladnit na zimu sekačku i se zbývajícím palivem v nádrži, je nutné přilít do nádrže stabilizátor paliva, který zabrání jeho znehodnocení. Trvanlivost paliva je omezená například zvýšenou vlhkostí a korozí uvnitř nádrže. Stabilizátor paliva předchází tvorbě pryskyřičných usazenin v palivové soustavě nebo na důležitých částech karburátoru.

Péče o sekačku v zimě? Vyplatí seVyměňte olej

Olej se využívá především k ochraně motoru a optimalizaci jeho výkonu. Výměna oleje se u zaběhnutých strojů provádí jednou ročně, za tepla a při odpojených svíčkách, aby nevzniklo riziko startu. Pokud má váš motor i olejový filtr, tak jej jednou za sezónu vyměňte.

Vyměňte vzduchový filtr

Kontrola a čistění vzduchového filtru u benzínové sekačky by se měla provádět alespoň jednou ročně. Velice zde záleží na pracovním prostředí, v němž je sekačka používána. Platí zde logické pravidlo, že v prašném prostředí by se čištění filtru mělo provádět častěji. Při pravidelné údržbě dosáhneme nižší spotřeby paliva a snížení emisí. Takže tato péče se jistě vyplatí.

Zkontrolujte a vyměňte svíčky

Zapalovací svíčka se zpravidla vyměňuje jednou ročně. Funkcí zapalovací svíčky je zajištění stálé jiskry a spolehlivého startu. A jak poznáme, že nadešel čas pro výměnu svíčky? Například pokud se na svíčce nachází těžko odstranitelná špína, porcelán je popraskaný či pokud jsou spálené elektrody.

A to nejdůležitější na konec.
K samotnému uskladnění sekačky zvolte suché a čisté místo.



Zdroj, foto: Briggs & Stratton


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Péče o sekačku v zimě? Vyplatí se:

Péče o sekačku v zimě? Vyplatí se
Péče o sekačku v zimě? Vyplatí se
Péče o sekačku v zimě? Vyplatí se
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !