8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pod rouškou šikany

22. 02. 2024 | Knižní tipy
Název: Pod rouškou šikany
Autor: Blažena Hlasová
Nakladatelství: Pointa
Datum vydání: 12. 2. 2024
Rozměry: 145 x 205 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 160
Cena: 329 Kč

Kniha je jakousi zpovědnicí zdravotních sester, které si prošly nebo procházejí šikanou na pracovišti. Na místě, kde tráví nejvíce času. Na místě, kde se léčí a uzdravuje. Za zavřenými dveřmi se kromě léčebných procesů odehrávají ještě další příběhy. Kniha mapuje osudy žen, které se ocitly v nepříjemných situacích a některým z nich chování kolegyň zapříčinilo vznik vážných onemocnění. Nejenže si prošly složitým dětstvím, ale ani v pracovním životě na ně nečekalo zrovna příjemné přivítání.

O čem se v knize Pod rouškou šikany píše


Pod rouškou šikanySoubor dvaceti sedmi příběhů zdravotních sester a ošetřovatelek, které se na svém pracovišti setkaly se šikanou. Agresorem byly kolegyně, které jim znepříjemňovaly pracovní prostředí. Mnohé sestřičky tak byly donuceny pracovní místo opustit nebo odejít ze zdravotnictví úplně. Další sestřičky se nyní potýkají s různými psychosomatickými potížemi, které jim brání profesi vykonávat. Některé jsou dodnes v péči psychiatrů a užívají léčiva, která jim pomáhají tuto životní zkušenost překonat.

Pro koho je kniha Pod rouškou šikany určena


Kniha je určena všem zdravotníkům, bez ohledu na to, zda jsou nováčky v systému, nebo již mají dlouhodobou zkušenost. Jejím záměrem je upozornit na křehkost jednotlivců mezi námi. Dále je kniha určena všem laikům, kteří se zajímají o zdravotnické prostředí. Možná tak mnoho lidí pochopí, proč se některé sestry chovají tak, jak se chovají. Některé sestry mohou volat o pomoc, aniž by to pacient tušil. Autorka by knihu doporučila i všem studentkám zdravotnických škol, aby si uvědomily, jak náročná tato profese může být. Kniha vede k zamyšlení nejen nad osudy hlavních postav, ale i nad tím, proč do českého zdravotnického systému nepřicházejí nové sestry. Proč povolání zdravotních sester, které bylo dříve tak prestižní, na své prestiži dnes tak hluboce ztrácí.

Proč autorka knihu Pod rouškou šikany napsala


Autorka je zdravotní sestřička s dvacetiletou praxí. Během své kariéry slýchávala od svých kamarádek a známých, jak těžký mají pracovní život. Nevěřila, že je něco takového v tomto oboru možné. Až do doby, kdy se jí samotné něco podobného začalo dít. Její nedávná zkušenost tak rozhodla, že o šikaně na pracovišti napíše knihu. Aby kniha byla co nejvíce autentická, rozhodla se oslovit sestry z celé země, aby se o své zkušenosti podělily. Netušila, jestli se někdo ozve. Téma je velice citlivé a nemluví se o něm lehce. Začaly se jí ale ozývat ženy s různými zdravotnickými profesemi a najednou zjistila, jak obrovský problém šikana ve zdravotnictví je. Dokud se bude mlčet, agresorům bude procházet to, co si dovolují, a pak se bude společnost nadále potýkat s nedostatkem personálu ve zdravotnictví.

O autorce knihy Pod rouškou šikany


Je vystudovaná všeobecná sestra s mnohaletou praxí z různých oborů skrz celým spektrem zdravotnictví. S praxí jak v nemocnicích, tak v ambulantní péči. Absolventka programu Master of Public Health. Mimo svou profesi má ráda cestování především po Asii a turistiku po zajímavých místech, jak u nás v ČR, tak v zahraničí. Zajímá se o portrétovou a street fotografii. Miluje medicínu a její neustálý pohyb ve všech oborech. Je vášnivou milovnicí české a italské kuchyně. S touto první knihou se v ní probudila vášeň pro psaní.


Tuto knihu Pod rouškou šikany zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Pointa.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pod rouškou šikany:

Pod rouškou šikany
Pod rouškou šikany
Pod rouškou šikany
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !