8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pošta pro tebe 16. 11. 2014

16. 11. 2014 | Televizní tipy
Zklamání versus očekávání. Společné téma dnešních příběhů přesně v tomto pořadí. Václav, Lucie i Jitka si své zklamání prožili. Dnes přicházejí do pořadu Pošta pro tebe ze dne 16. 11. 2014 s novým očekáváním a nadějí, že uspějí lépe než v minulosti.

Václav je jedním z mnoha otců, kteří přicházejí do Pošty pro tebe hledat své dítě. Václavův příběh je však trochu jiný. O svém synovi Milanovi vždy věděl, znal jeho bydliště, platil na něj výživné, přesto se s ním nikdy nesetkal, nikdy s ním nepromluvil. Ačkoli měl soudně vymezené návštěvy, dokonce rozhodnutí ze Štrasburku od Evropského soudu pro lidská práva, ačkoli se zajímal o to, co dělá, dodnes svého 23letého syna neviděl. V čem tedy byla potíž?

Pravděpodobně v obyčejných lidských vlastnostech. Neochotě spolupracovat a komunikovat, zášti, trucu, ješitnosti, směsi nepochopení, nevole, nedodržování pravidel, Pošta pro tebe 16. 11. 2014kdoví. Jisté však je, že na takovou situaci nejvíce doplácí právě společné dítě. Přesto, že Václav z pořadu Pošta pro tebe ze dne 16. 11. 2014 měl zájem, aby syn vyrůstal, v rámci možností, pod vlivem jeho i své matky, nikdy se mu toto nepodařilo. „Proč ne?“, je nejtěžší otázka, kterou si denně pokládá. Pomůže Pošta pro tebe i tentokrát?

Lucie je mladá, 21letá žena. Vyrostla s matkou, nevlastním otcem a dvěma mladšími sourozenci. Jako jediná z dětí však musela z rodiny odejít. S nevlastním otcem si nerozuměla, a on tak dlouho naléhal a vyhrožoval Luciině matce, aby Lucii umístili do diagnostického ústavu, až to skutečně udělali. Lucie tehdy byla běžný „puberťák“, který potřeboval jen pochopení a domluvu. Přesto se matka nikdy nepokusila vrátit Lucii domů, ačkoli jí to při odchodu do ústavu slíbila. Lucie z pořadu Pošta pro tebe ze dne 16. 11. 2014 tak prožila 4 roky v zařízení mezi problémovou mládeží, ačkoli dodnes nechápe proč. Své matce tak asi nikdy neodpustí, že ji tam nechala zbytečně, stejně jako to, že jí nikdy nic neřekla o biologickém otci. Mnohokrát Lucii napadlo, zda by její život vedle vlastního otce nebyl lepší než vedle toho, který se jí cíleně zbavil. Matka jí účast v Poště rozmlouvala, bude prý zklamaná.

Lucie z pořadu Pošta pro tebe ze dne 16. 11. 2014 moc iluzí o životě nemá, poučila se dost, bojí se očekávat cokoli hezkého a příjemného. Ví, že všechno „hezké“ nebývá v životě zadarmo. Domnívá se tedy, že ani otec o ni nebude stát. Chce jen vědět, zda to, co tvrdí matka o muži, jež je Luciiným otcem, je pravda. Je Lucie skutečně připravena na všechno?

Jitka z pořadu Pošta pro tebe ze dne 16. 11. 2014 vyrostla v úplné rodině a dodnes žije spokojený život. Má celkem čtyři sourozence a jednoho, kterého nezná. Všechny spojuje otec, se kterým však vyrůstala jen ona s mladší sestrou, ostatní děti jen krátce a neznámý sourozenec dokonce nikdy. Neznámý sourozenec Antonín se v dospělosti pokusil svého otce hledat, aby se s ním alespoň jednou v životě setkal, ale otce již nenašel, byl v té době (před 10 lety) již mrtev, ale našel tehdy společného bratra Zdeňka.

Byl rád alespoň za něj, ale jak se později ukázalo, Zdeněk o Antonínovi nikomu z dalších sourozenců neřekl. To Jitku velmi popudilo. Byla vychována k tomu, že rodina má držet pospolu, pomáhat si a ne pletichařit. Zdeňkovi jeho chování vytkla, ale kontakt na Antonína už od něj nedostala. Ztratil ho. Jitka se tedy pokusí najít Antonína sama. Pokud o ně měl kdysi zájem, bude to snad dobrý člověk. Patrně hledal rodinu, kterou postrádal a Jitka si nechce vyčítat, že se, díky liknavosti Zdeňka, nedočkal přijetí.

Pořad Pošta pro tebe můžete sledovat 16. 11. 2014 od 17,25 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Jan Kroupa


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !