Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 17.07. 2018
Dnes má svátek Martina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa

20. 12. 2017 | Poslední díl
Poslední letošní Prostřeno! bude v Praze a ve Středočeském kraji. U prostřeného vánočního stolu se sejdou tři muži a dvě ženy - tři cizinci a dva Češi. Palestinec, Američanka, Egypťan a Češi Martin a Petra. Ti všichni se utkají nejen o 60 tisíc u stolu, ale i o dalších 30 tisíc od diváků, kteří mohou každý den bodovat hostitele a tomu, podle nich nejlepšímu, kromě finanční odměny udělit i řád Zlaté vařečky. Soutěžící předvedou své pojetí Vánoc.

Menu představí pokrmy plné koření, orientálních chutí a vůní, zakapané citronem a ovoněné skořicí a zázvorem, budou ale i ryby, salát nebo jablečný koláč. S tím souvisí také úkol týdne – nejoblíbenější vánoční recept každého z amatérských kuchařů. Občas se ztratíme v překladu a divákům tentokrát hodně pomohou moderátoři Jana Boušková a Václav Vydra. Cizinci u stolu by si asi nejlépe popovídali anglicky, někdy konverzace prostě trochu drhne, vždyť čeština je opravdu těžký jazyk.

Prostřeno – 20.12. 2017 – LisaAmeričanka Lisa si dokonce myslí, že sedm pádů mohl vymyslet „snad jen ďábel“. Martin má zprvu trochu odstup a místy u stolu brblá, nakonec se ale jako hráč projeví zejména upovídaný a žoviální Yousef, kterého je všude plno a který celý vánoční týden zahájí. Kdo tento kosmopolitní týden vyhraje? Češi, nebo cizinci? Sledujte Prostřeno! každý všední den!

Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa:


Ve středu 20.12. 2017 uvaří v pořadu Prostřeno Američanka Lisa (47). Američanka Lisa je takové sluníčko. Hrála divadlo, bydlela v Praze, před časem se s rodinou přestěhovala kousek dál, do Šeberova. Vaří s lehkostí, žádné velké nervy si v kuchyni nedělá, je vidět, že ví, co dělá. Soupeři jsou z jejího meníčka nejprve zklamaní, protože čekali pravé americké Vánoce s krocanem, čeká je však odlehčené kalifornské menu.

Nakonec jsou ale rádi, protože si moc pochutnají na všech chodech, nejslabším jídlem je snad nasládlá mrkvová polévka. Výtečné jsou už úvodní krabí koláčky, kam přijde sice polotovar z konzervy, ale kvalitní. Lisa má vůbec hodně věcí z Ameriky a jedná se nejen o suroviny, ale i o kuchyňské nářadí a pomůcky. Zajímavý a prý vynikající je losos pečený na speciálním prkénku, dřevo dodá rybě vynikající chuť a aroma. Přílohou je pečená růžičková kapusta, připravená jako salát.

Nevšední studenou přílohu by ale třeba Petra klidně oželela, i když jídlo krásně vypadá a jen se do něj pustit. A co se Lise možná nejvíc povedlo, to je klasický americký jablečný koláč, dochucený slaným karamelem jako překvapivý kontrast ke sladkému moučníku, který chutná všem. Lisin manžel je také Američan a přijde hostům zahrát a zazpívat pravé americké country. Lisa je pohodářka, a i když jí občas není rozumět, snaží se a všichni se u ní cítí moc dobře.

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitelka Lisa,
ve středu 20.12. 2017 od 17.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa:

Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa
Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa
Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa
Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa
Prostřeno – 20.12. 2017 – Lisa
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !