8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Putování s dinosaury 2013 je opět tady

12. 02. 2013 | Kultura

Je to tak - do České republiky se po obrovském diváckém úspěchu po třech letech vrací velkolepá show: WALKING WITH DINOSAURUS neboli PUTOVÁNÍ S DINOSAURY 2013. Tato show, ověnčená řadou cen, se divákům představí v pražské O2 areně 15. - 17. února 2013 a přiveze ji australská produkční společnost The Creature Production Company  ve spolupráci s BBC Worldwide.

V čele produkční společnosti  stojí generální ředitel Carmen Pavlovic. On sám o show Putování s dinosaury říká: „Seriál televize BBC byl výborným spojením zvláštních efektů a zábavně podaných informací. Naše show také spojuje tyto elementy a přidává další - ojedinělý zážitek a živé představení. V programu zaujme publikum dvacet řvoucích dinosaurů, kteří vypadají přesně tak, jako když se poprvé objevili na Zemi. Dinosauři jsou úžasní a hlavně jsou vyrobeni v životní velikosti, takže se vejdou opravdu jen do velkých hal. Je to prostě představení nebývalé velikosti a kvality, které pobaví jak mladé, tak starší ročníky“.

Putování s dinosauryShow Putování s dinosaury 2013 vznikla v Austrálii - po letech plánování a příprav byla poprvé uvedena v lednu 2007 v Acer Aréně v Sydney. Dle očekávání se dostavil obrovský úspěch, takže bylo velmi rychle naplánováno a posléze i zahájeno turné Putování s dinosaury po USA. Povedlo se vyprodat mnoho hal a překonat několik rekordů.

Z éry dinosaurů, která trvala 200 milionů let, bylo pro toto velkolepé představení vybráno celkem deset druhů - například hrůzovládce tehdejších plání Tyranosaurus Rex (jeden z největších oblíbenců publika), Stegosauru a Allosaurus z období Jury nebo největší z nich, Brachiosaurus, vysoký téměř 11 metrů a od nosu k ocasu 17 metrů dlouhý. Tým padesáti inženýrů, mechatronických expertů, umělců, malířů a dělníků dával všechny modely dohromady celý rok.

Putování s dinosauryPutování s dinosaury 2013 je úžasná podívaná, která popisuje kompletní vývoj dinosaurů včetně návaznosti na klimatické a tektonické změny, které vedly k zániku mnoha druhů. Scény bojů mezi dinosaury vypadají filmově realisticky: diváci si myslí, že sledují skutečné dinosaury. Mohou například vidět, jak se masožraví dinosauři naučili chodit pouze po dvou nohách, jak řvou, bojují o přežití a nadvládu.

Představení Putování s dinosaury 2013 začíná rozdělením zemské desky na jednotlivé kontinenty. Pokračuje přechodem z vyprahlých pouští k zeleným loukám a lesům. Formují se oceány, soptí vulkány, lesy trpí požáry a všechno vede k dopadu velké komety a vyhynutí dinosaurů. Dinosauři jsou v životní velikosti a bezchybně mrštní. V prvním dějství napochodují do arény, skřípou zuby a vyvádějí. Paleontolog přitom divákům popisuje jednotlivé části jejich těl. Druhá část show Putování s dinosaury vyvrcholí bojem tyranosauří samice chránící své mládě před predátory.

V New York Times napsali, že „dinosauři slaví po 65 milionech let triumfální návrat“. Dinosauři se budou opět procházet po Zemi a vy se s nimi můžete vydat na cestu zpátky časem.



Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
AhojkySmajlík
Budu stručná,ale chci se s vámi podělit o zážitek,který jsem měla někdy v 3. nebo 4.třídě základní školy.
Bydlela jsem v takovém menším městečku,spíše na jeho samém okraji,ale doma jsme vždy chovali králíky a taky několik pejsků.Samozřejmě,že kousek od nás sousedi chovali plno různých zvířat,jeden ze sousedů dokonce potkany.Moje máti z toho šílela.s otcem jsme chodili na různé výlety do přírody atak.Jednou mě dokonce z velikého srázu trkla koza do břicha tak silně,že jsem takových dobrých 200 metrů dělala kotrmelce.Ale největší sranda byla,když se nás ve škole učitelka ptala jakou barvu má kráva.Totiž jeden kluk,který měl v té době mamku žijící v zahraničí řekl,že je kráva fialovo-bílá.A proč?Znal jedině krávu MILKU!Celá třída se válela smíchy,protože i děti z paneláků byly chytřejší než on.
Obrázek uživatelky
profil
NEZBÝVÁ NEŽ SOUHLASITSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To je pravda, dnešní městské děti by občas potřebovaly nějakou exkurzi na vesnici Smajlík I když možná ani tam to není, co bývalo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
všude samí dinosauři, dinoparky.... a děti nepoznají husu od kachny....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles