8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

PVC, linoleum a plovoucí podlahy – nejen pro alergiky

11. 10. 2011 | Moderní bydlení
Linoleum a PVC představují praktické alternativy. Pokládají se stejně snadno jako koberce a kromě toho se lehce udržují. Podlahové krytiny z PVC jsou hygienické, odolné vůči namáhání a k dispozici je nekonečné množství vzorů.

Obzvláště „CV-krytiny“ jsou měkké, teplé a tlumí vynikajícím způsobem kročejový hluk. Hodí se na rozdíl od koberců i do vlhčích místností a prach či zvířecí chlupy se v nich rozhodně nedrží, tudíž jde o výhodnou podlahovou krytinu pro lidi s respiračními obtížemi a alergiemi.

linoleumLinoleum je také odolné vůči namáhání a téměř neakumuluje elektrostatickou elektřinu. Pokud má podlaha tlumit zejména kročejový hluk, například v panelovém bytě, pomůže jako podklad vrstva korku.

Linoleum ale bohužel není vhodné pro vlhké místnosti, ve kterých by se mohlo nepříjemně zvlnit. Možná jste také nevěděli, že linoleum vydrží při správném položení až 30 let! Poněkud vyšší pořizovací cena je tedy vyvážena dlouhověkostí.

Plovoucí podlahy


Ve skutečnosti podlaha na ničem neplave. Svůj název získala díky metodě, kterou se pokládá na podklad v místnosti. Podlahová krytina z laminátových nebo dřevěných lamel se totiž k podložce žádným způsobem nepřipevňuje, a to ani lepidlem.

Podlaha tak leží a drží na svém místě pouze svou vlastní tíhou, tedy obrazně řečeno “plave” na povrchu. Dnes se díky suchým zámkům, které stačí pouze zaklapnout do sebe, obejdete bez speciálního nářadí, nepříjemné manipulace s lepidlem nebo stahování lamel popruhy.

Podlaha je navíc okamžitě připravena k používání! A nakonec, plovoucí podlahu jde samozřejmě stejně snadno rozložit jako složit. Případné výměně lamel nebo stěhování podlahy jsou tedy dveře otevřeny.

Zdroj: OBI.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
lino je fakt nejlepší.Dobře se udržuje a dnes maj takovej výběr ,že si vybere každý.
Obrázek uživatelky
profil
My máme doma lino. Toužím po plovoučce, ale v paneláku to nepřichází v úvahu, kročejový efekt je něco strašného.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdysi velmi oblíbené a dostupné cenově ale dnes už jsou opravdu krásné
Obrázek uživatelky
profil
Můj přítel pokládá lina.Párkrát jsem s ním byla na zakázce a můžu říct,že lino je opravdu super!Já vždy preferovala koberce a teď mám doma lino a nemůžu si ho vynachválit.Dnes už je i mnoho variant.Třeba lino jako plovoučka.Na první pohled nepoznáte rozdíl.A hlavně je to asi nejlevnější.
Obrázek uživatelky
profil
mam linoleum všude, na chodbě, v kuchyni a WC je k nerozeznání od dlažby, není to studené jako dlažba a výborně se udržuje.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles