8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rabínova dcera

17. 08. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Rabínova dcera
Autor: Reva Mannová
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2010
Rozměry: 130 x 220 mm
Počet stran: 288 str.
Cena: 278 Kč

Pravdivý příběh ortodoxního židovství, sexu a drog. Její šokující i drásavá výpověď si čtenáře získá svou nekompromisní, brutální otevřeností.


rabinova-dceraAni na chvíli nás autorka nenechá na pochybách o své touze vymanit se ze začarovaného kruhu drogové závislosti a promiskuity; o snaze nalézt sebe sama i vyšší stupeň duchovního poznání. Reva se narodila v rodině váženého londýnského rabína, ale přísná výchova a dusivé rodinné prostředí ji brzy, téměř jako dítě, vrhlo do víru divokého nespoutaného života. Po čase se však rozhodne s tímto destruktivním a neuspokojivým životem skoncovat a vrátit se k židovské víře. Opouští Londýn, vstupuje do ženské ješivy v Jeruzalémě, kde hledá nejen nové přátele a manžela, ale především svou cestu k Bohu. Autorka odkrývá nepřístupný a těžko pochopitelný svět ortodoxního židovství; její pronikavý vhled do rodinných rituálů svázaných přísnými předpisy je zasvěcený a fascinující.

Ukázka z knihy Rabínova dcera:

Experimentování s drogami a sexem začalo v Compagne Gardens u Nicka Morgana a jeho přátel. Byla to skupina hudebníků, co spolu bydleli ve zchátralém domě ve West Hampsteadu, který se stal mým útočištěm. Bylo to místo bez jakýchkoli pravidel. Jejich heslem byla volná láska a mír. Všude visely závěsy z jasně zbarvených indických šátků, pokrývaly i matrace, kde jsem ležela a poslouchala, jak Nick přehrává své písně. Mou oblíbenou byla „I´m high on a highway, high on a highway, baby now“. V tom útulném pokoji, s drnkáním kytary v pozadí, jsem opravdu relaxovala. Okenní rámy zdobila křišťálová sklíčka, která vrhala na stěny duhové odlesky, na parapetu stála řada květináčů s konopím a uprostřed místnosti byl velký dřevěný konferenční stolek, kde se neustále nalévaly nové šálky čaje. Byla jsem v pohodě a dostatečně uvolněná, abych se nechala osahávat jakoukoli cizí rukou.


Tuto knihu Rabínova dcera koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík

Knihu doporučuji, do slova jsem ji zhtla a několikrát jsem i bulela. Silně citový příběh ze života, velice pěkně napsaný.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles