8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rady a tipy proti domácím škůdcům

31. 10. 2009 | Domácnost

Stává se Vám že kolem misek s ovocem poletují ty malé otravné mušky? U vínečka je musíte lovit ze sklenice a vůbec, je to tak trošku neestetické. Buďte v klidu, těchto i dalších podobných příživníků se můžete jednou pro vždy zbavit!


Otravné vinné mušky

Tak přesně na tyhle nezvané hosty je plno různých „osvědčených“ i neosvědčených rad. Některé pomáhají více a některé zase méně. Po vlastních zkušenostech mohu doporučit tuto radu: Nechte přezrát kousek ovoce (na druhu nezáleží), hlavní je ať není plesnivý – to ani vinné mušky nemají v oblibě. Umístěte do misky nahnilý kousek a pevně jej omotejte listem papíru, nebo igelitovým sáčkem. Udělejte do něj dírky nůžkami na manikúru a zavažte provázkem. Vinné mušky přiláká „vůně ovoce“ vletí vyrobenými otvory dovnitř, ale ven už cestu nenajdou.


mravenciJak na mravence?

Mravenci jsou také obtížnými obyvateli našich domovů a je těžké se jich zbavit. Nepomáhají žádné jedovaté prášky, postřiky ani podobné chemické věci. Mravenci sice na pár dní zmizí, ale po čase se znovu objeví. Víte ale, že je lze zahnat i obyčejným kořením? Mravenci nesnáší vůni hřebíčku, badyánu nebo skořice. Stačí kousek tohoto krásně vonícího koření umístit do rohu místnosti, za ledničku nebo na místo, kde se mravenci část vyskytují a máte o ně postaráno.


Rybenky v koupelně

No to snad ne! Udržujete svou koupelnu v dokonalé čistotě, ale stejně ji spatříte!! Otravné rybenky se najdou všude a můžete uklízet jak jen chcete, jim to očividně vůbec nevadí .Mám pro Vás malou radu, stejně jako mravenci nemusí aromatické vůně, rybenky nesnesou vůni levandule či citronu. Pokud vlastníte aromatický olejíček, zkuste nakapat pár kapek po místnosti. Dalším osvědčeným lákadlem pro rybenky je čerstvý nastrouhaný brambor na novinách. Nechte jej přes noc ve Vaší koupelně a ráno najdete nejen brambor ale i rybenky, které jednoduše odstraníte.


Moli v mouce?

bazalkaMoly si můžete přinést i z obchodu s novým balíkem mouky nebo se k Vám mohou nastěhovat přímo v komůrce. Co na ně platí? Nesnesou bobkový list, zkuste pár lístků umístit v komůrce a jeden vložit do mouky. Moli ji zaručeně nechají na pokoji.


Vosy na balkoně

No jen si představte – krásný letní den, vy relaxujete s ledově vychlazeným drinkem na balkoně, čtete oblíbenou knihu a najednou Vás začne obtěžovat vosa! Nezvaný společník – na tom se jistě shodneme všichni. Jak proti vosám v létě bojovat? Stačí si vypěstovat čerstvou bazalku – tu vosy opravdu nemusí. Stačí položit květináček na okno a vy budete mít od nezvaných hostů klid!


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vyskouším to koření
Obrázek uživatelky
profil
To jsou ale prevíti pořád se jich nemůžu zbavit,Vyskouším to koření snad to pomůže děkuji za radu.
Obrázek uživatelky
profil
Pěstuji klasické i převislé muškáty.Výhonky klasických ostříhám a vložím na police do špajzu, nebo utrhnu na zahrádce několik větviček máty.Myslím, že to funguje.
Obrázek uživatelky
profil
osvědčený recept je rozdrvit česnek a vložit do mouky, určito tam nenájdete žádné nezvané hosty.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kdyby nás napadl nějaký ten prevít, tak to určitě vyskouším. Ale ten bobkový list na mouku mám vyskoušený, fungujeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles