Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Rebarborový koláč - nejoblíbenější recepty

3. 06. 2013 | Škola vaření
Je jaro a zahrádkářům už začínají růst rebarbory.  Víte, že rebarboru (nebo také reveň) znali v Číně a Tibetu dávno před naším letopočtem? Je to velmi stará léčivá rostlina, dříve se jako potravina nepoužívala. Patří mezi zeleninu, ale při kuchyňských úpravách ji využíváme spíše jako ovoce: nejčastěji z ní připravujeme náplně do koláčů a knedlíků, pikantní džem, zpracovává se do kompotů a jako zelenina může například podušená na másle tvořit netradiční přílohu k masu.

Máte chuť na rebarborový koláč? Dnes se podíváme na nejoblíbenější recepty čtenářek - můžete se třeba nechat inspirovat.

Rebarborový koláč - nejoblíbenější recepty:


Rebarborový koláč z Hery - od uživatelky rojana
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly a vyválíme. Jeden dáme na plech, rozvařenou rebarboru a překryjeme další plackou.
Celý recept: Rebarborový koláč z Hery

rebarboraRebarborový koláč se skořicí a oříšky - od uživatelky uschi3
Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Obě vyválíme na velikost plechu. Oloupanou rebarboru nakrájíme na kolečka. Strouhanku s máslem opražíme.
Celý recept: Rebarborový koláč se skořicí a oříšky


Rychlý rebarborový koláč - od uživatelky verik19
Než začneme pracovat na těstě, tak doporučuji si udělat dopředu moučku z másla, hladké mouky a moučkového cukru. Všechny suroviny smícháme (pol. mouka, cukr, mléko, van. cukr, kypř. prášek, vejce, olej) a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Celý recept: Rychlý rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč - od uživatelky Saskijka
Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou.
Celý recept: Křehký rebarborový koláč

Jahodovo rebarborový koláč - od uživatelky bezinka
Oloupeme rebarboru a nakrájíme na 1 cm špalíčky, jahody omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. v míse smícháme vejce s cukrem a Herou, přidáme mléko
Celý recept: Jahodovo rebarborový koláč

Rebarborový koláč - od uživatelky Fanka
Do mouky nastrouháme Heru a přidáme 4 žloutky. Vše spojíme v těsto a hned vyválíme na plech. Na to přijde rozdělaný tvaroh...
Celý recept: Rebarborový koláč


Na závěr přidávám malý dovětek: jídla z reveně nekonzumujte častěji než dvakrát týdně, jinak si můžete podráždit zažívání nebo dokonce vyvolat potíže s klouby. Konzumovat by ji tedy neměli lidé s revmatismem nebo trpící na žlučové nebo ledvinové kameny.

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý, ale musí se hodně rebarbora doslazovat a to mi vadí
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý, ale musí se hodně rebarbora doslazovat a to mi vadí
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý, ale musí se hodně rebarbora doslazovat a to mi vadí
Obrázek uživatelky
profil
rebarborový jsem dlouho nepeklaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ty prostě doma všichni milujemeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles