Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 typů letních dovolených

9. 08. 2016 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Jak trávíte obvykle dovolenou? Nehnete se z vody, ležíte s knížkou nebo zdoláváte vrcholky hor…Najdete vaši letošní dovolenou v našich 5ti nejčastějších typech?

1) Válecí dovolená aneb odpočinek na max


Tak tuhle dovolenou si čas od času dopřeje každý. A kdo tvrdí, že ne, lže si do kapsy. Ať se jedná o týden na pláži nebo dva dny na chatě s knížkou, cíl téhle dovolené je jasný – nedělat nic, jen odpočívat. Ideálně mít zajištěn přísun nápojů a jídla, aby člověk nemusel ani v kuchyni vynaložit příliš úsilí.
Co nikdy neuslyšíte: „Dáme ještě 5 bazénů a pak vyrazíme na kolo“.

2) Zážitková dovolená aneb hlavně si to užít


Dovolená plná nevšedních zážitků vyžaduje trochu předchozí přípravy. Je třeba naplánovat, který den si užijete vyhlídkový let letadlem, kam si zajedete na degustační večeři, jaký stihnete hudební festival a kde si jako vrchol dovolené skočíte bungee jumping. V plánování aktivit po celé republice vám pomůže zážitková agentura ESENNCE.cz. V mnoha faktorech náročnější dovolená, ale určitě nebudete litovat promarněného času a silné vzpomínky vám zůstanou navždy.
Co nikdy neuslyšíte: „Dneska zůstaneme na hotelu, času dost“.

aktivní dovolená3) Sportovní dovolená aneb ve zdravém těle zdravý duch


Není divu, že tělem i duší sportovci i náplň dovolené přizpůsobují svému životnímu stylu. Vybírají si hotely se sportovištěmi, nebo v místech s různorodým sportovním vyžitím, nebo rovnou vyráží na organizované sportovní zájezdy. Možností takových zájezdů je spousta – od jógových soustředění, přes pobyty se zumbou nebo aerobikem až po dobrodružné expedice a přechody hor, které pořádá např. CK Kudrna.
Co nikdy neuslyšíte: „Po obědě si trochu zdřímneme a večer vyzkoušíme bar na náměstí“.

4) Poznávací dovolená aneb nové je lepší


Nezbytná výbava – mapa, fotoaparát a slovník. Cílem poznávací dovolené je objevovat vše nové. Poznávat nové země a místa, ochutnávat místní speciality, seznamovat se s kulturou a způsobem života místních obyvatel. Za poznáváním nemusíte vždy za hranice, i u nás je spoustu kulturních a přírodních zajímavostí, které stojí za to a které vám možná byly doteď skryty.
Co nikdy neuslyšíte: „Pojedeme zase tam jako loni, je tam přeci pěkně“.

5) Pracovní dovolená aneb co se jindy nestihne


Tenhle typ dovolené není z těch nejoblíbenějších. Někdy ale zkrátka v týdnu není kvůli zaměstnání čas na žádné další povinnosti běžného života a tak nám nezbývá než si na pochůzky po úřadech, pravidelné kontroly u lékaře, velký úklid, nákupy nebo práci na domě a zahradě vybrat dovolenou. Nutno ale tento typ doplnit ještě alespoň týdnem dovolené některého z výše zmíněných typů.
Co nikdy neuslyšíte: „Není nad pár dní klidné dovolené!“



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já bych taky doporučila ještě http://www.exotickapriroda.cz/ . Byla jsem s nimi v Thajsku a dovolenou jsem si moc užila Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
máme rádi poznávací dovolené
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles