Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebezpečné poštípání hmyzem

23. 07. 2022 | Vaše příběhy

V parném létě bývá hmyz obzvlášť agresivní. I moje dcera to před pár lety pocítila.

Jednoho dne odpoledne se šla s kamarádkou projít. Vrátila se až navečer a hned zamířila k mrazáku a vyndávala chladící polštářek. Když jsem se jí ptala, co se stalo, ukázala mi nohu. Do palce ji štípla vosa. Nyní měla nohu až po kotník pěkně nateklou a červenou. Ani sandálu nemohla dopnout. Moc se mi to nelíbilo, tak jsem se zmínila o návštěvě u lékaře. Dcera řekla, že se uvidí zítra ráno.

Druhý den ráno byla noha stále oteklá a na palci v místě vpichu modřina. Dcera měla na tento den domluvenou brigádu, tak o lékaři nechtěla ani slyšet. Do práce šla až v devět hodin, takže by návštěvu u lékaře stihla. Varovala jsem ji, ať si s tím nezahrává.

Večer přišla z práce, nohu oteklou ještě více, až po kotník modrou a na dotek bolestivou. Opět jsem ji posílala k lékaři. Nejdříve odmítla, ale po chvíli se rozhodla, že tedy půjde na pohotovost. To už měla problém obout se i do pantoflí. Asi po hodině se vrátila. Lékař na pohotovosti jí asi trochu vynadal, protože byla rozrušená a ihned si nohu stahovala obinadlem, které si přinesla a chladila. Další den ráno jsem jí doběhla do lékárny pro antibiotika a léky na alergii, které jí lékař předepsal. Poctivě je brala a otok pomalu mizel. Zamodrání ale měla skoro týden.

Až když byla v pořádku, tak mi řekla, že jí lékař na pohotovosti pohrozil. Prý měla přijít hned, když jí noha otekla a zčervenala. Zmodrání byl už projev nějaké infekce v noze. Pokud by nepřišla včas, hrozí zde vážné zdravotní komplikace, které mohou končit amputací. Nejsem zdravotník, ale toto mne napadlo hned, když jsem tu modrou a oteklou nohu uviděla. Tak doufám, že se tímto poučila do budoucna.

Já jsem v dětství zažila něco podobného. Tehdy mne štípnul komár a rána mi hnisala. Hnis ale zůstával uvnitř pod stroupkem. Během pár dnů mi vyskočily teploty na 40°C. Několikrát mi mamka volala pohotovost, balili mne do mokrých prostěradel, po penicilínu jsem zvracela a nakonec se i osypala…

Až v nemocnici zjistili, že tyto všechny problémy byly od infikovaného komára. Poležela jsem si tam asi týden a vrátila se domů tak zesláblá, že mi dělalo problém vyjít patnáct schodů, které jsme doma měli. Naštěstí se vše rychle upravilo a já mohla zahájit školní docházku jen se čtrnáctidenním zpožděním.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nebezpečné poštípání hmyzem:

Nebezpečné poštípání hmyzem
Nebezpečné poštípání hmyzem
Nebezpečné poštípání hmyzem
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ještě, že to dobře dopadlo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles