Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 lehkých tipů, jak na to v kuchyni s medem

17. 02. 2024 | Škola vaření
Med obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má antibakteriální účinky a v kuchyni velmi široké uplatnění. Máme pro vás inspiraci, jak jednoduše použít med kdykoli během dne. Vyzkoušejte některý z receptů „na zdraví“ a uvidíte, jak jednoduše si můžete osladit život!

1. Detoxikační medová voda


Zaveďte si ranní rituál. Každé ráno si připravte sklenici medové vody a nalačno ji vypijte. Do menší sklenice nalijte převařenou vodu, přidejte do ní 1 lžičku medu a promíchejte. Med se pomalu rozpustí a vznikne tak nápoj plný detoxikačních, antivirových, antibakteriálních a antimykotických účinků. Sladký nektar posílí alkalické prostředí vašeho těla a dodá vám potřebné enzymy a minerály.

snídaně - palačinky s medem2. Snídaně je základ dne


Pokud patříte k těm, co na ni nemají čas, udělejte si ho. Snídaně vám dodá energii potřebnou pro start do nového dne. Jestli jste milovníkem sladkého, ráno je pro něj nejvhodnější doba. Vyzkoušejte banánové palačinky s medem a vlašskými ořechy. Těsto připravte klasickým způsobem z mouky, mléka a vajec, ale navíc přidejte 2 rozmačkané banány. Po upečení posypte drcenými ořechy a přelijte medem.

3. Oběd nejen pro vegetariány


Pečená zelenina je lehké, zdravé a jednoduché jídlo. Použít lze mrkev, papriku, kapustičky, brokolici…zkrátka cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte ji s marinádou! Není to moc práce navíc a zvládne ji každý. Budete potřebovat šťávu z jednoho pomeranče, česnek, olivový olej, sůl, pepř a med. Pro ostřejší chuť můžete přidat chilli papričky. Hotovou marinádu důkladně promíchejte se zeleninou a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po cca 25 minutách máte vynikající vegetariánský oběd, nebo netradiční přílohu k masu.

4. Domácí mátový ledový čaj


Zažeňte žízeň a osvěžte se během horkých dní ledovým čajem. Pro dokonalou chuť se do domácích čajů přidává cukr, většinou třtinový. Nejen v zimních měsících však můžete nahradit cukr lipovým nebo květovým medem, nápoj bude rázem mnohem zdravější i chutnější. Nejprve nechte pořádně vylouhovat lístky máty. Dokud je čaj horký, přidejte med (účinné látky v medu tu chvíli tepla vydrží), pak ještě citron nebo limetku a nechte vychladit. Na závěr přelijte do velkého džbánu a zasypte kostkami ledu.


5. Grilovačka - s medem hračka


Med se k masu výborně hodí. Ať už budete maso dělat v zimních měsících na pánvi, kuchyňském grilu nebo pak v létě venku, nezapomínejte na med ani tady. Připravte si např. skvělou medovo-hořčičnou marinádu, která je jako dělaná na naložení krkovice nebo žebírek. Základem je samozřejmě med a hořčice. Dále přidejte trochu olivového oleje, šťávu z citrónu, česnek, sůl a máte hotovo. K jiným druhům masa se hodí chilli marináda. Postup je stejný, pouze zaměňte hořčici za chilli. Vyzkoušejte ji na kuřecí křída či krevety. Ať už zvolíte cokoli, rodina i přátelé budou z vašeho medového masa ohromeni.


Zdroj: Medokomerc


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvělé tipy Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles