Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak kompletně zpracovat kuře? Polévka, řízek a pomazánka

16. 11. 2023 | Škola vaření
Základem, jak neplýtvat potravinami, je naučit se zužitkovat je na maximum. Dnes se podíváme na to, co vše je možné připravit z jednoho kuřete, abyste využili jeho chuť i hodnotu a připravili vyvážený jídelníček pro celou rodinu hned na několik dní. Vaše chuťové buňky i vaše finance vám za to budou vděčné.

Jedním z největších lákadel kuřecího masa je jeho všestrannost. Můžete ho grilovat, vařit, smažit nebo péct. Chuť kuřecího masa lze skvěle kombinovat s různými omáčkami i bylinkami, což nám poskytuje téměř neomezený prostor pro kreativitu v kuchyni.

Základním receptem pro nejjednodušší přípravu je potřít kuře směsí oleje a bylinek a upéct v troubě. Nebojte se však být ambiciózní. Pokud kuře správně naporcujete, dokážete si se správným rozložením z různých částí masa připravit pestrou paletu receptů.

Maso můžete využít do polévky i na gril. Stehna i části křídel můžete upéct spolu s přílohou v jednom pekáči a máte tak hotové jídlo pro celou rodinu. A nezapomeňte, že zbytky kuřecího masa se vůbec neztratí. Můžete je použít do salátů nebo jako ingredienci do pomazánek.


Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem


Znáte hřejivější pocit než ten z talíře poctivého vývaru? Na tuhle dobrotu využijete všechno, co vám při zpracovávání kuřete zbude – kosti i kusy masa. To ostatně zužitkujete i ve výborných drůbežích knedlíčcích, díky kterým bude polévka podobně vydatná jako hlavní jídlo!

Při kompletním zpracováním kuřete se přímo nabízí využití skeletu a odřezků na poctivou polévku. Věděli to dokonce už staří Řekové, kteří dle dochovaných záznamů podobný pokrm vařili už před několika tisíci lety. A věděli jste také, že dokonce i na našem území se údajně připravovaly vývary již od dob paleolitu? A že ve středověku byly využívané v lidovém léčitelství?

TIP: Pokud vám zbyl silný kuřecí vývar, zamrazte jej do dávkovačů na led v podobě kostek. Tak jej budete moci kdykoliv využít jako základ do omáček.



Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí

a zelný salát z červeného zelí s křenem



Hledáte nový chuťový zážitek? Kombinace kuřecího masa a podmáslí je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení! Kromě kuřecích prsou jsou pro přípravu řízků ideální také kuřecí stehna. Obsahují větší množství tuku, což jim propůjčuje větší schopnost na sebe vázat chutě, a navíc je nemusíte nijak speciálně naklepávat. Klíčové je však důkladné vykostění stehenního masa a odstranění šlach a kůže.

Co však dodá řízku tu neodolatelnou chuť a texturu? To je právě podmáslí. Maso namočené v podmáslí během marinování získá krásnou křupavost, zatímco stále zůstane šťavnaté.
Co je vlastně podmáslí? Podmáslí, též známé jako „cmar“, vzniká při výrobě másla, má mírně nakyslou chuť a obsahuje 0,5 % tuku.
A co by mělo doprovázet tento fantastický kuřecí řízek v podmáslí? Rozhodně bychom vám doporučili červený zelný salát s křenem! Tato kombinace jídlu dodá ten správný pikantní nádech.


Kuřecí pomazánka s opečeným chlebem


Máte přebytek kuřecího masa a nevíte, co s ním? Využijte jej na přípravu pomazánky, díky které budete mít připravenou svačinu pro jakoukoliv příležitost, nebo i lehkou večeři. Příprava je jednoduchá a vsadíme se, že téměř všechny suroviny na tuto pochoutku najdete u sebe doma.



Zdroj, foto: Akademie kvality


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !