8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snažíme se o miminko. Zn. marně!

11. 06. 2013 | Těhotenství
Většina žen se instinktivně obává, že až přijde ten správný čas na založení rodiny, tak přijít do jiného stavu nebude taková hračka jako za časů našich prarodičů. Nejedna z nás slyšela od svých babiček průpovídku: Jóó, to tenkrát stačilo, abych prošla okolo dědových trenek na prádelní šňůře a byla jsem v tom. Smutnou pravdou je, že úspěšně počít a donosit miminko bez zdravotních komplikací, stojí v dnešní době stále více úsilí.

Samovolný potrat je spojen s vyšším věkem žen

Počet samovolných potratů zůstává vysoký, aktuální statistiky hovoří o 13 516 případech jen v minulém roce. Na toto číslo je potřeba se dívat v závislosti na rostoucím počtu chtěných a plánovaných těhotenství a zároveň na pokračujícím trendu odkládání těhotenství do pozdějšího věku. Většina gynekologů se shoduje na tom, že právě vyšší věk zvyšuje riziko samovolného potratu. Z celkového počtu žen, které postihl v roce 2012 samovolný potrat, přišlo o miminko do konce 8. týdne 62 % žen a v rozmezí od 9. do 16. týdne se s ním muselo vyrovnat 34,5 % žen. Samovolné potraty se v první řadě týkají bezdětných žen, ale nevyhnuly se ani ženám, které již jednoho potomka mají.

Snažíme se o miminkoInterrupce ze zdravotních důvodů

Nejen samovolné potraty, ale i přerušení těhotenství ze zdravotních důvodů je nepřítelem všech nastávajících maminek. Do konce 8. týdne těhotenství bylo v loňském roce ze zdravotních důvodů provedeno téměř 60 % interrupcí, více než čtvrtina (28,4 %) pak mezi 9. a 16. týdnem a 12,1 % mezi 17. až 28. týdnem. Čísla do jisté míry odpovídají termínům výkonů prenatální diagnostiky. Nejprve ultrazvukovému vyšetření na výskyt vrozených vad a poté screeningu plodové vody, který se provádí v 16. týdnu.

Prevencí proti nepřízni osudu

Statistiky ukazují, že u 25-60 % potratů se vyskytují chromozomální abnormality a mimo jiné se předpokládá souvislost s hladinou folátů. Ty také mají stěžejní vliv na vývojové vady. Právě foláty, tedy kvalitativně hodnotnější a z biologického hlediska aktivnější přeměněná kyselina listová, stojí za zdravým vývojem a růstem miminka. „V prvním trimestru foláty minimalizujete rozštěp páteře či rizikovou fázi uzavírání neurální trubice, která je spjatá s vývinem mozku a lebeční kosti. Ve druhém trimestru foláty ovlivňují správné utváření pohlavních a močových orgánů a v závěru těhotenství jsou důležité pro prokrvení placenty, porodní váhu novorozence a minimalizaci rizika předčasného porodu,“ říká MUDr. Michal Koucký, Ph.D. z oddělení rizikového a patologického těhotenství Gynekologicko-porodnické kliniky VFN a 1. LF UK v Praze.

Kam za informacemi

Pro partnerské páry, které se zajímají o asistovanou reprodukci, je určena akce FOR FERTILITY 2013. Komplexní celodenní seminář zaměřený na asistovanou reprodukci a léčbu neplodnosti proběhne v sobotu 15. června 2013 na brněnském výstavišti. Mimořádným hostem bude profesor Ladislav Pilka, který přivedl na svět první miminko v ČR prostřednictvím umělého oplodnění. O odborné informace se podělí přední odborníci z oblasti reprodukční medicíny a gynekologie. Detailní program a seznam přednášejících naleznete na www.forfertility.com

Zdroj, foto: Femibion



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pracuji pro českou firmu,která se zabývá výrobou 100% přírdních produktů-pdle staré čínské medicíny.Máme již několik mimnek,která přišla na svět díy produktům této české firmy,po užívání jejich produktů.
napište si o více informací.
Odpovím věem-poradensví zcela zdarma!

zdenkasoldatova@centrum.cz
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles