Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spát s dětmi v posteli, ano či ne?

20. 02. 2017 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Přinášíme vám vysvětlení, proč je dobré neposlouchat rady typu "Nech ho, ať se vyřve!", která slyšíme dnes naštěstí jen minimálně a obvykle z úst starší generace. Jaké výhody tedy přináší "přizvat" si dítě do postele?

Výhody:


  • Monitor dechu? Ne, děkuji!
Monitor dechu byl ještě před několika lety původně určený pro kojence se zdravotními problémy. Nyní se bez něho nedokáže obejít mnoho maminek. Může se ovšem stát, že monitor zahlásí falešný poplach a maminka se tak kvůli prodělaným šokům stává přehnaně úzkostlivou a ustrašenou.

Proč spát s miminkem v posteli?Světoví pediatři potvrzují, že při společném spaní je zaznamenán výrazně nižší počet náhlého úmrtí kojenců. McKennův výzkum přišel s velmi zajímavým zjištěním. Chování ženy i dítěte bylo při pozorování během společného spánku téměř identické. Budí se současně a miminko dokonce kopíruje dech maminky. Spaní v jedné posteli tak přináší kvalitní spánek jak matky, tak dítěte.


  • Pápá dudlíčku!
Šidítko funguje jako náhražka maminčina prsa. Děťátko dodává pocit neustálé blízkosti své matky a zůstává klidné. Jak ale dítě v budoucnu zbavit jeho závislosti? Dudlík není prospěšný ani při růstu zoubků.
I na to přináší spaní v jedné posteli řešení. Většina žen sdílející postel s kojencem uvádí, že jejich děti dudlík nepotřebují. Cítí bezprostřední blízkost maminky a zůstávají tak klidné i bez něj.

  • Skvělá "investice" do budoucna!
Kolují řeči, že společné sdílení postele má za následek rozmazlenost, nesamostatnost, závislost na matce a jiné poruchy chování.

Proč spát s miminkem v posteli?Řady psychologů s tím ale zásadně nesouhlasí. Zjistili, že u odloučených dětí se zvyšuje hladina stresového hormonu a mozek dítěte vykazuje podobnou aktivitu jako při fyzické bolesti. V dospělosti se pak může potýkat s menší odolností vůči stresovým situacím a nízkým sebevědomím.

Psychologové naopak zdůrazňují, že blízkost matky v útlém věku je přirozená a vede k zdravému sebevědomí a osobnímu rozvoji.

Na co si dát pozor?


1. V poloze "na záda". Nikdy miminko nenechávejte na bříšku a dohlédněte na to, aby nemělo přikrytou hlavičku. Ujistěte se, že v jeho dosahu není žádný předmět, který by ho mohl ohrozit.

2. Nevhodná matrace. Pozornost věnujte i kvalitě matrace! Preferujte středně tuhou a prodyšnou matraci, ideálně z přírodních materiálů.

3. Partner. Svým počínáním si můžete způsobit trable v milostném životě. Neposílejte svého muže spát do vedlejší místnosti jen proto, aby s vámi mohlo spát dítě. Nedávejte mu příležitost, aby na dítě začal žárlit. Řešením může být postýlka, kterou přisunete k posteli a zbavíte příček. Ve vaší těsné blízkosti zůstane dítě i partner.

4. Nestandardní situace. Užíváte léky? Partner je pod vlivem alkoholu? V tom případě nechejte dítě spát v postýlce!
Proč spát s miminkem v posteli?




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nikdy som nenechávala deti zámerne plakať.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem s nima spávalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
když byly děti malinké,tak jsem je do postele brávala,pokud plakaly
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles