8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špionážní thriller Argylle

2. 03. 2024 | Knižní tipy
Název: Argylle
Autor: Elly Conway
Datum vydání: 02/ 2024
Nakladatelství: Kalibr
Vazba: Pevná
Formát: 136 × 207 mm, 410 g
Počet stran: 344
Cena: 359 Kč

Sen jednoho ruského magnáta o obnovení velikosti jeho národa spustí řetězec událostí, které mohou přivést svět na pokraj chaosu. Zabránit tomu může pouze Frances Coffeyová, nejlegendárnější špionka CIA. K tomu však potřebuje pomoc někoho mimořádně schopného. A tak do hry vstupuje i Aubrey Argylle, problémový agent s pošramocenou minulostí...

Tato kniha hraje důležitou roli ve filmovém trháku Argylle: Tajný agent s hvězdným obsazením (mj. Henry Cavill nebo Samuel L. Jackson) v režii Matthewa Vaughna (např. Hvězdný prach či špionážní trilogie Kingsman). Zábavný a napínavý akční thriller pro fanoušky Jamese Bonda!

Kniha ArgylleUkázka z knihy Argylle:


Aubreymu Argyllovi je něco přes dvacet, má dlouhé nohy, široká ramena, jasné oči a výraznou bradu, změkčenou dolíčkem. Tmavé vlnité vlasy si stáhl hnědou gumičkou, kterou našel ráno na zemi na poště ve městě. Pramínky, jež gumičce unikly, se kroutí ve vlhkém vzduchu. Včera se rtuť teploměru vyhoupla nad 38 stupňů, a přestože je dnes o něco chladněji, pot se v tak vlhkém vzduchu neodpařuje a zanechává mu na kůži lepkavý film.

Argylle se jedním bosým chodidlem opírá o dřevěnou podlahu a udržuje jím hamaku v pohybu, jinak však leží bez hnutí. Zápisník, do nějž ještě před chvílí psal, mu teď leží na břiše hřbetem vzhůru, pero dál drží v ruce, ale nevnímá. Nedávno se vrátil z výstupu s malou turistickou skupinou, kterou vedl na výpravu k Wat Phra That Pha Ngao, buddhistickému chrámu v horách pár kilometrů za městem. 

Samotný chrám ničím zvláštní není, nabízí se z něj ovšem úchvatný výhled na řeku Mekong a hory za ní, táhnoucí se až do Laosu. „Tohle je on?“ vyptávali se turisté a snažili se dohlédnout co nejdál, na druhou stranu až k rozeklaným vrcholkům Myanmaru, jemuž všichni dál říkají Barma. „Stojíme ve Zlatém trojúhelníku?“

Argylle už se naučil čelit jejich zklamání. Přijíždějí sem v očekávání karavan mul naložených cihlami opia, putujících přes vzdálené horské hřbety. Hlavní část obchodu s opiem, jímž tato oblast proslula od 60. do 90. let, se dávno přesunula do Afghánistánu. Tam ještě pořád operují kmenové gangy, zejména myanmarských vůdců, a opium se pašuje z makových polí na úbočích hor přes Čiang Rai a Bangkok do Ameriky a Hongkongu. Zbývající pašeráci dnes ovšem obchodují vesměs s metamfetaminem, což je lukrativnější. Bohužel to postrádá onen starosvětský punc, za nímž sem přijíždějí turisté.

Argylle by jim mohl odpovědět, že na obchodu s drogami není vůbec nic slavného.
Kdybyste se ho zeptali, jak dlouho živoří v tomhle tropickém zapadákově, dostali byste nejasnou odpověď. „Dva roky,“ řekl by možná, ačkoli je to spíš pět. Nechce si tak úplně přiznat, že se dostal do slepé uličky. Ví, proč se sem vrátil – chtěl najít nějaké vysvětlení. Zato netuší, proč zůstal...

O autorovi knihy Argylle:


Elly Conway se narodila a vyrůstala na severu státu New York. Svůj literární debut o agentu Argyllovi napsala v době, kdy pracovala jako servírka v restauraci.


Tuto knihu Argylle koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Špionážní thriller Argylle:

Špionážní thriller Argylle
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !