8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčivá síla vody

19. 11. 2019 | Knižní tipy
Název: Léčivá síla vody
Autor: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 11/2019
Rozměry: 165 x 235 mm
Počet stran: 200
Cena: 349 Kč


Voda je pramenem a zdrojem života. Mnozí z nás přistupují k tomuto rčení lehkomyslným způsobem a vodu berou jako něco samozřejmého. Stačí otočit vodovodním kohoutkem a voda teče. Protože vody máme relativní dostatek, nedokážeme docenit její význam. Vodu pijeme bezmyšlenkovitě, víme, že je důležitá k udržení našeho života, ale právě proto, že je nám voda tak důvěrně známá, jen málokdy jí doceňujeme.

Léčivá síla vodyLidské tělo neustále potřebuje vodu. Voda je důležitou součástí našeho života, je zdrojem našeho zdraví, léčí a dostává nás do skvělé formy. Vodu ztrácíme pocením, při tvorbě moči a vyprazdňováním, o vodu přicházíme plícemi při vydechování. Lidský organismus se nemůže vodou zásobit dopředu, a proto je velmi důležité tuto tekutinu v průběhu celého dne doplňovat a nezanedbávat pitný režim. Při nedostatečném pitném režimu dochází k dehydrataci, která může mít zhoubné následky na naše orgány, nejvíce trpí ledviny, tlusté a tenké střevo, játra, ale i žaludek, plíce, srdce atd.

Tato unikátní publikace přináší množství cenných rad, podrobných návodů a dá vám odpovědi na řadu otázek: Kolik vody vlastně máme pít? Jakou vodu pít? Jak poznáme nedostatek vody v těle? Pomáhá voda při hubnutí? Má voda uzdravující sílu při nemocech?


Ukázka z knihy Léčivá síla vody

Voda zlepšuje paměť a myšlení
                                                               
Voda je nejlepším nápojem pro moudrého muže.
                                                                       Henry David Thoreau


Mozek je zázrak života. Zázrak, který nám přináší schopnost myslet, poznávat. Díky mozku máme paměť, možnost úsudku, sílu věřit a rozhodovat se. Mozek musí být dobře vyživován, aby mohl správně fungovat. Musí být i důkladně zavodňován, neboť žádná jiná část těla nezareaguje na nedostatek vody rychleji. Obsahuje 85 procent vody a na nedostatek vody je velmi citlivý. V extrémních případech jsou všechny vodní „rezervy“ v těle využity na podporu činnosti mozku. Část těchto tekutin může být odčerpávána z jiných orgánů, což může snižovat jejich činnost.
Nastartujte svůj mozek. Dehydratovaný mozek na nedostatek vody reaguje bolestmi hlavy, únavou, vyčerpáním a výpadky paměti, nesoustředěním, roztěkaností, závratěmi. Voda pomáhá předcházet poruše pozornosti u dětí i dospělých, ztrátě paměti v průběhu stárnutí a snižuje riziko vzniku Alzheimerovy choroby. Bylo zjištěno, že u osob, které přijímají málo vody a často žízní, s postupujícím věkem dochází k rychlému úbytku šedé kůry mozkové. A tím také ke zhoršení procesu myšlení. Také schopnost dítěte učit se je přímo spojená s množstvím a kvalitou vody, kterou pije. Je-li dítě nepozorné, nesoustředěné, možná v jeho mozku chybí čistá voda, a tím i energie na ukládání nových informací. Například ve Francii bylo testováno 500 dětí při příchodu do školy a více než 60 procent nebylo dostatečně hydratovaných. Tyto děti měly při testech výrazně horší výsledky. Také děti, které se před testem nenapily, měly horší paměť než děti, které vypily půl hodiny před testem 300 ml vody.
Z výše uvedeného vyplývá, že funkce mozku a kapacita pro učení je přímo závislá na příjmu vody. Dostatečný příjem vody zvyšuje funkce mozku, lépe se soustředíme, zkoncentrujeme – což může být například při prezentacích nebo důležitých schůzkách či jednáních naprosto klíčové. Chceme-li mít více energie a sršet nápady, osvěžte se tím nejlepším nápojem na světě – vodou. Voda mozek stimuluje k uskutečnění všeho, co chceme. Voda dokáže zázraky. Je nejvyšší čas, si tuto skutečnost uvědomit.


Tuto knihu Léčivá síla vody zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách autorky Jarmily Mandžukové.

ZUZI
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !