8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novák Tomáš - Péče o dítě po rozvodu a její úskalí

11. 03. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Péče o dítě po rozvodu a její úskalí
Autor: PhDr. Novák Tomáš
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 08.02.2012
Počet stran: 144 str.
Cena: 229 Kč

Rozvádíte se a není vám nejlépe? Jistě si uvědomujete, že v této nelehké situaci jde především o vaše děti, jimž byste měli věnovat zvýšenou pozornost a něhu, nikoli na ně přenášet své starosti. Tato kniha se snaží účinně poradit, jak zvládnout obtížnou životní zkoušku, umět důstojně prohrát a nenechat kolem sebe spálenou zemi a zneurotizované potomky.


Péče o dítě po rozvodu a její úskalíAutor čerpá ze své dlouholeté poradenské praxe a varuje před chybami, za něž tvrdě pykalo mnoho rozvádějících se lidí. Upozorňuje na rozvodové mýty, a především se detailně věnuje různým formám porozvodové péče o děti, tak aby rozvádějící se manželé mohli zůstat dobrými rodiči.

O autorovi:


PhDr. Novák Tomáš
Autor je poradenským psychologem.Vystudoval FF UJEP v Brně, obor psychologie. Dlouhodobě se zabýval problémy výchovných obtíží s dětmi, náhradní rodinnou péčí, manželským a rodinným poradenstvím.Externě učí i na Masarykově univerzitě,na filosofické fakultě a na fakultě sociálních studií.

Ukázka z knihy:


Tato kniha pojednává o ukončení manželství rozvodem a o tom, co lze čekat
potom. Půjde o manželství s dětmi. Nepíši na téma, jak rozvodu předcházet,
ale jak jej přežít a přitom co nejméně trápit děti. Jde o umění důstojně prohrát
a nenechat kolem sebe spálenou zemi a těžce zneurotizované potomky.
Pozornost je věnována i tomu, co a jak dítkám říci. Zmíním se také o nadě-
jích. Ty se zákonitě objeví vždy, když něco končí a něco jiného začíná. Mylné
naděje se pokusím udusit hned v zárodku.

Reálná očekávání si zaslouží povzbuzení. Před zbytečnými chybami v rozvodové taktice a strategii je nutno varovat. Vynasnažím se o to. Reklamní triky typu: „Tato kniha má pro vás cenu milionů, je to dílo, které změní váš život,“ jsou nejen lživé, ale i protivné. Nic takového tahle knížka neslibuje. S plnou zodpovědností tvrdím, že zde bude čtenář upozorněn na řadu častých chyb. Za obdobné chyby tvrdě pykala řada rozvádějících se osob.Jedno ze základních asertivních práv je právo udělat chybu a nést za ni důsledky. To je ovšem něco jiného než „právo“ výrazně zkomplikovat život svých dětí.

Nečekejte tu obecně známé informace o škodlivosti rozvodů. Konkrétně varuji před některými špatnými postupy či slovníkem transakční analýzy, před tzv. radami od ježibaby, na které lze v časech gradující rodinné krize těžce doplatit. Nebo si jejich vinou zkomplikovat situaci, pustit se do marných a trapných bojů, o nichž bohužel nelze říci, že nic nepřinesou. Přinesou. Těžce zneurotizují dítě, ovlivní jeho citové vztahy, zkreslí optiku jeho vnímání světa. Nezřídka vytvoří jakousi časovanou bombu, která bude explodovat v budoucnu, v partnerských vztazích dalších generací.

Sociální dědičnost, „program“ řešení sporů převzatý z výchozí rodiny se víceméně nevědomky spouští v zátěžových situacích.Parketou této knihy je praktická aplikovaná psychologie zaměřená na řešení problémů. Občas se chtě nechtě text pohybuje na hranici, případně za hranicípráva. Je to problém, i psycholog se má držet svého kopyta. Naše „kopyto“ je mezioborové. Možná by se dalo alespoň v některých částech této knížky nazvat: „O čem vám právník řekne, že to nemá na rozhodování žádný vliv, ale ono to určitý vliv mít může.“

Knihu Novák Tomáš - Péče o dítě po rozvodu a její úskalí koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Grada.


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !