8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádky ze zoologické zahrádky

27. 12. 2008 | Knižní tipy

Název knihy:

Pohádky ze zoologické zahrádky

Autor: Tereza Šefrnová

Rok vydání: 2008

Počet stran: 216 str.

Rozměry: 230 x 170 x 20 mm

Cena: 249 Kč

Nakladatelství: XYZ


 

Vyprávění o podivuhodném světě zvířecích mláďat, která spolu žijí v zoologické zahradě, se vám při četbě změní v napínavý filmový seriál, a sami se rozhodnete, zda ve vaší představě bude kreslený, loutkový, nebo zda dáte přednost skutečným živým bytostem, s nimiž se při návštěvách své nejoblíbenější zahrady setkáváte.


Kachnička Kačka, gorilka Moja, hrošík Tomík, mladá žirafa Mahulenka, Lomi, hříbě vzácného koně Převalského, i hodný skřítek Fonci vás vezmou mezi sebe a společně se vydáte za dobrodružstvím.

Emotivnost vyprávění umocňují jedinečné snímky zvířecích mláďat.


O autorce knihy Pohádky ze zoologické zahrádky

Tereza Šefrnová (*1980) vystudovala Vyšší odbornou školu hereckou a Vyšší odbornou školu publicistiky. Nyní studuje na Fakultě humanitních studií UK. Věnuje se herectví, psaní scénářů a popularizaci vědy.
Je spoluautorkou knih Moja a páv (2006) a Moja, Tatu a tiplíci (2008).



Ukázka z knihy Pohádky ze zoologické zahrádky

pohadky-ze-zoologicke-zahradkyZahradní skřeti a skřítek Fonci
Když slunce zapadne a nastane noc, většina zvířátek v zoologické zahradě ulehne do svých pelíšků a spí. V té době není v zahradě jediný návštěvník. I ošetřovatelé už šli dávno domů. Tehdy vylézají zahradní skřeti. Na rozdíl od trpaslíků a skřítků, kteří jsou hodní a pomáhají lidem i zvířátkům, jsou skřeti zákeřné bytosti plné zloby a nenávisti.
V zoologické zahradě žijí odnepaměti. Mají hlavu plnou ostrých ježatých bodlin, dlouhý nos a malilinkaté pidimuží tělíčko. Jsou to vzteklouni, jejichž největším potěšením je vyvádět neplechu. Běhají po zahradě, uřezávají větvičky keřů, vysypávají na zem odpadkové koše a rozhazují smetí po všech chodnících. Ráno to pak vypadá, jako by se tudy přehnala vichřice.Jednou se skřeti zase chystali ven, ale Galimard je zastavil. Galimard byl vůdcem skřetů, protože byl ze všech nejvzteklejší. Zlověstně zakoulel očima, vypadaly jako malé jehličky, a pištivým hlasem spustil: „Já jsem dneska tak rozčílený! I kdybychom vysypali všechny koše, co v zoologické zahradě jsou, bylo by mi to málo.“ Skřeti se nahrnuli ke Galimardovi, divže ho neušlapali. Napínali špičatá ouška, aby jim z plánu neunikl ani kousíček. Galimard si počkal, až u něj budou opravdu všichni, a pak řekl: „Je na čase vypustit zvířata.“ Skřeti nad tou troufalostí o krok ucouvli. Neodvážili se ani podívat jeden na druhého. Teprve po chvilce se do ticha ozvalo: „A jak to chceš provést?Na tuhle otázku Galimard čekal. Vylezl na pařez, aby ho všichni viděli, a začal vysvětlovat plán: „Nebojte se, všechno jsem si dobře promyslil. Rozdělte se do trojic, pak budu pokračovat dál.“ Všichni hned udělali, co jim Galimard nařídil. Když začali skřeti seřazení po trojicích nedočkavě prskat, Galimard se jal přidělovat další úkoly: „Vy tři k žirafám, vy k hrochům, vaše skupinka půjde ke gorilám...“ 

Tuto knihu Pohádky ze zoologické zahrádky si může zakoupit na stránkách nakladatelství XYZ.

Petrac
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krasne rozprávočky
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles