8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špion za miliardu dolarů

12. 08. 2017 | Knižní tipy
Název: Špion za miliardu dolarů
Autor: David E. Hoffman
Nakladatelství:  CPRESS
Datum vydání: 6/2017
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: pevná
Počet stran: 360 stran
Cena: 314 Kč

Skutečný příběh ruského konstruktéra Adolfa Tolkačeva, jednoho z nejcennějších špionů americké CIA. 80. léta, období vrcholící studené války. Šéf moskevské rezidentury CIA tankuje benzín do svého auta, když k němu přistoupí neznámy cizinec a vhodí mu na sedadlo obálku.


Špion za miliardu dolarůTím neznámým cizincem je Adolf Tolkačev, špičkový konstruktér leteckých radarů a právě se poprvé pokusil kontaktovat nepřátelskou stranu. CIA se oprávněně domnívá, že jde o provokaci sovětské rozvědky, ale když se pokusy o navázání kontaktu několikrát opakují, změní názor.

Tolkačev se stává trumfovým esem pro americkou špionáž, to vše je ale vykoupeno obrovským nebezpečím a v této vysoké hře se hraje o všechno. Tajná setkání na nejneuvěřitelnějších místech, složité šifry, mrtvé schránky, špionážní kamery a další rekvizity, to vše je potřebné pro to, aby Američané ochránili svůj zdroj i vlastní lidi.



Ukázka z knihy Špion za miliardu dolarů


MOSCOW STATION
Marti Petersonová vedla v Moskvě stresující dvojí život. Na americkém velvyslanectví pracovala na značně vytížené pozici, a to pět dní v týdnu, osm hodin denně. Velvyslanectví tehdy zaměstnávalo desítky sovětských pracovníků, přičemž Petersonová se dnes a denně stýkala s osmi z nich, všechno ženami, potenciálními informátorkami KGB.  Petersonová vykonávala své úkoly svědomitě, do práce chodila načas a po skončení pracovní doby si občas vyšla ven s  jinými svobodnými muži a ženami z personálu velvyslanectví. Vše, co ve svém bytě měla – oblečení, kabelky, boty, nákupní tašky, dopisy z domova, hudba a knihy – svědčilo o tom, že zde bydlí mladá zaměstnankyně amerického velvyslanectví. V poledne si však často někam odskočila s tím, že jde na oběd, přičemž ve skutečnosti strávila hodinu v budově moskevské rezidentury CIA, kde
psala hlášení nebo připravovala tajné operace. V noci a o víkendech pak kontrolovala a fotografovala místa schůzek, předávala či přebírala balíčky pro agenty a obstarávala komunikaci s agenty, přičemž si neustále dávala pozor, zda ji nesleduje KGB. Její vyčerpávající život byl jako rozdělená obrazovka: přes den vykonávala běžnou praxi typického zaměstnance velvyslanectví, zatímco po zbytek dne pracovala naplno pro CIA. Tyto dvě role musely být zcela oddělené – první musela být přesvědčivá, druhá neviditelná.


Tuto knihu Špion za miliardu dolarů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Špion za miliardu dolarů:

Špion za miliardu dolarů
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !