MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zhubněte lehce a navždy * Recepty * Inspirace * Krabičky

6. 07. 2021 | Knižní tipy
Název: Zhubněte lehce a navždy
Autor: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: Česká citadela
Rok vydání: 3 / 2021
Rozměry: 137 x 200 mm
Počet stran: 184
Cena: 259 Kč

Chcete-li zhubnout lehce a navždy, začněte dodržovat několik jednoduchých rad a dočkáte se nejen svojí vytoužené hmotnosti, ale také zlepšíte své zdraví a budete se cítit lépe.

Rady v této knize vychází z autorčiných osobních zkušeností a pomohou vám zhubnout jednou provždy, a přesto zdravě a s rozumem. Kniha jednoduchým způsobem vysvětluje, co, kdy a jak jíst, stejně tak jako proč.
Obsahuje praktické každodenní a vyzkoušené tipy k boji s váhou, od nákupu potravin přes cvičení až po jídelníček. V knize nechybí ani inspirativní recepty na přípravu snadných a chutných jídel doplněné praktickou krabičkovou variantou, která vám ušetří čas. Držíme vám palce k vaší nové životní cestě!

Zhubněte lehce a navždyUkázka z knihy Zhubněte lehce a navždy:


Mít svoje CYKLY
Není nad pravidelnost.
Pravidelnost má vliv na rovnoměrný přísun živin, usnadňuje trávení a zlepšuje látkovou výměnu. Jíst v pravidelném čase a konzumovat správné množství potravy je klíčem k zajištění energie a trvalému snižování hmotnosti. Trávicí ústrojí nebude přetížené a výživné látky se lépe zužitkují.

Braňte se zlozvykům.
Je častým zlozvykem, že jíme pouze dvakrát denně, a to velmi vydatně. Neuvědomujeme si, že jíme-li více jídla najednou, vydatnou potravou zahltíme svůj organismus do takové míry, že se většina živin nedá využít, a tak se ukládají do tukových zásob. Navíc sami určitě dobře víte, že kdo má hlad, sní toho zpravidla mnohem více, než opravdu potřebuje.

Kolikrát denně jíst?
Zcela optimální je, když se naučíte jíst v cyklech. Je to vlastně velmi jednoduché. Stačí dodržovat tří až čtyřhodinové hodinové přestávky mezi jídly, tím se budete na jídlo těšit a můžete i více jíst (ale pozor na přejídání). Ale v tomto mezidobí nesmíte nic ochutnávat, uždibovat, protože i jednu sušenku musíme strávit, a narušíme tím náš trávicí cyklus. Základní zásadou je však vyvarovat se hladovění během celého dne. Takto neztratíme kontrolu nad chutí (a mlsností), neboť když máme hlad, sáhneme po čemkoliv, co máme po ruce. Jediné, co v mezidobí můžeme, je pít, nejlépe čistou vodu, neslazené čaje, kávu či karo a podobné nápoje.

Můj tip:

Jíst v cyklech, tahle moje jednoduchá „finta“, by vám měla postupně ubrat několik kilogramů. Proč tomu tak je? Strava v žaludku se tráví přibližně dvě hodiny, ve střevech také asi dvě hodiny. Obědvat bychom měli přibližně tři až čtyři hodiny od snídaně. K obědu preferujte lehce stravitelné pokrmy, není vhodné zatěžovat trávicí trakt tučným a kalorickým jídlem. Další pokrmy by měly následovat za další tři až čtyři hodiny. V tomto tří- až čtyřhodinovém cyklu pokračujeme až do večeře. V 18 hodin nebo nejpozději 4 hodiny před tím, než půjdete spát, je poslední příležitost najíst se, ale neměli byste jíst příliš, večeře by měla být lehká. Pokud to budete respektovat, večeři bez problémů strávíte, ve 22 hodin bude váš žaludek prázdný, bude se vám snadněji usínat, lépe spát i druhý den vstávat.


Tuto knihu Zhubněte lehce a navždy zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Česká citadela a na stránkách autorky Jarmily Mandžukové.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !