Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český lev 2011 se blíží

15. 02. 2012 | Kultura
Klíčovými daty pro 19. ročník výročních filmových cen Český lev jsou 4. únor 2012, kdy proběhl nominační večer, a 3. březen 2012, kdy budou vyhlášeni vítězové. Pravděpodobným místem konání bude opět Lucerna, i když jsou údajně ve hře i jiné prostory.

Třináct set hostů na slavnostním galavečeru Českého lva dne 3. března 2012 uvítá čtrnáctinásobná Česká slavice, držitelka Ceny Thálie a jedenáctinásobná držitelka Ceny TýTý v kategorii Zpěvačka roku LUCIE BÍLÁ. Režisérem večera a 19. ročníku ankety Český lev bude již tradičně PETR VACHLER.

Soška Český levNominační večírek ankety Český lev v pražské Lucerně byl napěchován dobrou náladou. Ester Kočičkové s Jakubem Žáčkem se večer povedl, provedli publikum variantami lásky. Ocenění a nominovaní ankety Český lev byli v zákulisí spokojeni, včetně Víta Klusáka, který byl rád za loňské i letošní vítězství od kritiků a teoretiků v kategorii nejlepší dokument.

Vegetariánský raut mizel stejně rychle jako skvělé míchané nápoje a mladí filmoví studenti opojeni svými cenami se chtěli chladit k ránu hasícími přístroji. Tomu musela nakonec zabránit přivolaná policie. Láska, dobrá nálada a polibky provázely večírek na všech místech.

Nominace ankety Český lev 2011 zcela ovládlo Havlovo Odcházení


Dvanáct kategorií ankety Český lev 2011 = dvanáct nominací pro film Odcházení! Optikou těchto počtů lze říct, že takový debut jsme tu za posledních devatenáct let ještě neměli. Snímek, který na Cenách české filmové kritiky nezískal ani jednu nominaci (!) a v prognózách byl zatím považován spíš za outsidera, se rázem stává největším favoritem výročních filmových cen. Je to pieta k zesnulému prezidentovi Václavu Havlovi, nebo ohodnocení skutečných kvalit snímku?

Definitivní odpověď padne už 3. března 2012 ve Velkém sále Lucerny. Největšími konkurenty budou Havlovi převážně další debutanti - Poupata Zdeňka Jiráského mají deset nominací, Alois Nebel Tomáše Luňáka osm, stejně jako Nevinnost velezkušeného Jana Hřebejka. Alespoň na jednu nominaci dosáhlo jedenáct ze čtyřiadvaceti loňských filmů.

Jak dopadl Český lev v roce 2011?


Pět trofejí pro Pouta, tři pro snímek Kuky se vrací, dvě pro Ženy v pokušení a po jedné pro Kajínka, Mamas & Papas a Přežít svůj život. Komediální drama Občanský průkaz neproměnilo ani jednu nominaci z jedenácti a stalo se tak v tomto ohledu smutným rekordmanem v osmnáctileté historii ankety Český lev ! Cenu za mimořádný přínos české kinematografii si z Lucerny odnesl Zdeněk Svěrák

Hlavní večer soutěže Český lev 2011 proběhne 3. 3. 2012 od 20 hodin ve Velkém sále pražské Lucerny v přímém přenosu na ČT1.

Čtěte také článek o nominacích: Český lev 2011 nominace

Zdroj, foto: Český lev

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !