Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ivan Mládek vydává svoji sólovku Ňu, ňu, ňu !

28. 06. 2007 | Kultura

Svoji typickou tvář představil Ivan Mládek 25. června 2007 na křtu nové desky s názvem Ňu, ňu, ňu. Album Ňu, ňu, ňu čítá celkem 16 skladeb a specifické je hlavně v tom, že Ivan Mládek hraje na guitariano.


Od vydavatelství dostal Ivan Mládek k svátku dort ve tvaru guitariana, následoval přípitek a pak se na pódiu představili všichni účinkující v čele s Lenkou Plačkovou, Libuší Roubychovou, Ivo Pešákem a Milanem Pitkinem. Kmotrem CD Ňu, ňu, ňu byl Lubomír Brabec, který společně s Ivanem Mládkem a Romanem Krejčím, ředitelem vydavatelství, pokřtili nové album Ňu, ňu, ňu. Po skončení koncertu proběhla v prostorách restaurace autogramiáda. Po celý večer panovala velmi uvolněná nálada, která jen potvrdila, že Mládkovy písně se stále líbí. Album Ňu, ňu, ňu je od dnešního dne k dostání na e-shopu vydavatele.


Ivan Mládek – Ňu,ňu, ňu

Od doby, kdy začal Ivan Mládek v roce 1991 s vydáváním své hudby, ať už s Banjo Bandem, se Zelenáči nebo svými kolegy ze zábavného pořadu Čundrcountryshow, neměl delší pauzu před následujícím albem až nyní. Téměř po 4 letech se rozhodl album s názvem Ňu, ňu, ňu !.


Jedná se o výběr toho nejlepšího z jeho dosavadní tvorby, tudíž zde nechybí skladby jako Jožin z bažin, Zlatá Praha, Linda, U sila, Prachovské skály, Zobali vrabci, zobali, Medvědi nevědí a mnoho dalších. Celkem album Ňu, ňu, ňu čítá 16 skladeb a specifické je hlavně v tom, že Ivan Mládek hraje na guitariano, svůj vlastní nástroj, který si nechal patentovat a na který dnes hraje i řada předních českých umělců. Při výběru svých starých písniček se ničím neřídil, sóly na guitariano se nesnažil o žádný konkrétní hudební styl a nahrávky záměrně nijak "nepiloval". Snad jedinou jeho snahou bylo, aby se ani jeden text nad něčím nezamýšlel, nepřinášel žádné poučení, nebo něco neřešil. Je to krédo devadesáti procent Mládkových písniček, ale v případě tohoto CD Ňu, ňu, ňu na svou zásadu obzvláště dbal. Bylo totiž původně určeno jen pro naše krajany v USA a Kanadě, kteří mají dost svých problémů a rádi si od nich při muzice odpočinou.


Ivan Mládek – Ňu,ňu, ňu Ivan Mládek – Ňu,ňu, ňu














Guitariano © si určitě zaslouží nějaký prostor pro představení. Jedná se o unikátní spojení kytary a hudebního keyboardu s automatickým akordickým doprovodem. Kytaristé, kteří vládnou strunami, ale děsí se pohledu na dlouhou klaviaturu piana či keyboardu mají nyní možnost využívat samohrajky v těle kytary, kterou se naučí snadno a rychle ovládat.


Sám Ivan Mládek k albu říká: „Věřím, že album "Ňu, ňu, ňu"poslouží k rekreačnímu účelu i u nás doma v Česku a předčasně neskončí jako podložka pod horké kafe či kratší nohu u stolu“.


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle