8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce na hradech 2012 na druhou půlku června

2. 06. 2012 | Kultura
Akce na hradech 2012 - blížící se léto láká nejen ke koupání, ale také k výletům po různých zajímavých místech. Každý kout naší vlasti nabízí spoustu úžasných památek, zámků, hradů a různých zřícenin. Právě tyto hrady a zříceniny připravují pro vás spoustu zajímavých akcí pro celou rodinu, při kterých se nebudou nudit děti ani dospělí.

Akce na hradech 2012 - hrad Bouzov

Na nejkrásnějším hradě u nás Bouzově, vás čeká 19. a 20. června „Putování s večerníčkem“. Prohlídka hradu bude pro nejmenší děti zajímavá, s oblíbenými pohádkovými postavičkami. Budou to postavičky ze známých Večerníčků, které budou muset děti uhádnout sami.

Zajímavé akce na hradech 2012 na druhou půlku červnaAkce na hradech 2012 - hrad Točník    

Hudební slavnost k letnímu slunovratu se koná na hradě Točník ve dnech 23. a 24. června. Na hradě, který patří k jednomu z nejmladších u nás, ale svou rozlohou je jedním z největších,  se můžete těšit na koncerty a divadlo po celou noc.

Hrad Rabí    

Na jedné z nejrozsáhlejších zřícenin hradu Rabí 10 km od města Sušice se uskuteční 23. června koncert mladých rockových kapel. Hudební vystoupení se bude konat na nádvoří hradu. Na koncertě se budou ucházet o vaši přízeň mladé rockové kapely ze Sušice a Horažďovic.

Hrad Bítov    

Setkání v hradních zahradách na vás čeká každou červnovou neděli a bude ukončená 24. června.   Na parkánovou zahradu se dostanete přes původní padací most.  Současně bude otevřená také velká hradní zahrada, na panelech s fotografiemi se návštěvníci seznámí s posledním soukromým majitelem hradu. V  hradních zahradách můžete potkat hradního pána a můžete se podívat do prostor hradu.

Akce na hradech 2012 - hrad Křivoklát

Zajímavé akce na hradech 2012 na druhou půlku červnaNa jednom z nejstarších a nejvýznamnějších hradů u nás Křivoklátě se bude konat od 21. do 24. června 9. ročník mistrovské kytarové školy, večerní koncerty světových interpretů. Na hradě přivítají špičku světové klasické kytary. Mistrovské kurzy zahrnují výuku předních pedagogů. Ve večerních hodinách proběhnou koncerty vyučujících pedagogů a hostů.

Akce na hradech 2012: hrad Pernštejn- Nedvědice    

Jeden z nejkrásnějších moravských hradů vás zve ve dne 23. a 24. června na zajímavou akci „Jak se žilo za Pernštejnů“  aneb „Květiny všední i slavnostní“. Na hradě se dozvíte, jaký význam plnily květiny a jak se uplatňovaly při výzdobě. Můžete si zkusit uplést dle starých zvyků girlandu a také si můžete vyzkoušet, jak se připravovaly květinové delikatesy.

Hrad Šternberk

Mohutný hrad Šternberk, který je  dominantou stejnojmenného města, zve všechny děti na zábavné odpoledne na konci školního roku, které se uskuteční 29. června. Zábavné odpoledne je připravené pro všechny děti školou povinné. V zahradním parku na vás budou čekat různé soutěže, hry a další aktivity.
    

Akce na hradech 2012 - hrad Kašperk

Na dobře zachované zřícenině gotického hradu Kašperku v Kašperských Horách se koná každou sobotu do 30. června zajímavá akce pro děti, speciální prohlídky hradu pod názvem
„Staň se rytířem nebo dvorní dámou“. Prohlídka hradu probíhá formou soutěží a plnění úkolů. Děti si při prohlídkách hradu oblečou středověké šaty, zatančí historickou hudbu, vyluští záhadnou tajenku, vyzkouší bojové umění a dvorskou etiketu. Pokud vše zvládnou, stanou se rytířem a dvorní dámou.

Pohádkový les okolo hradu Valečov - Boseň

Pohádkovým lesem okolo zříceniny zajímavého skalního hradu Valečov se můžete projít 30. června. Zajímavá akce bude plná soutěží a různých překvapení.

Hrad Karlštejn

Karlštejn patří k historickým skvostům naší architektury, tyčí se nad řekou Berounkou na vápencové skále. Od 30. června začínají v předhradí jazzové večery. Na večeru vystoupí známý saxofonista a jeho hosté.

Akce na hradech 2012 - hrad Buchlov

Na jednom z největších a nejstarších hradů na Moravě Buchlově se koná 30. června Buchlovské divadelní léto. Můžete se těšit na divadelní představení Zlínského divadla - hra Sluha dvou pánů.

Hrad Roštejn- Doupě

Hrad Roštejn je zachovalý goticko-renesanční hrad ležící nedaleko Telče, který je sám o sobě zajímavým výletním cílem. Na hradním velkém ochozu můžete do konce června zhlédnout kostýmy a rekvizity, které se používají při natáčení známých filmových pohádek. Výstava se koná pod názvem “Zpátky do pohádky“. Filmové kostýmy a rekvizity zaujmou nejen děti, ale také dospělé.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkpěkný tip na výlet
Obrázek uživatelky
profil
jen by tu mohla být fotka, která se jich týká a ne Hradec nad Moravicí, o kterém není žádná zmínka - ale to je detail Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavá nabídka Smajlík máme pěkné hrady Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké tipySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles