8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce v druhé půlce července

9. 07. 2012 | Kultura
V naší krásné zemi se nachází spousta krásných hradů a zřícenin, které stojí za podívanou. Během prázdnin mají hrady připravené různé akce, které potěší celou rodinu. Pokud se chcete vydat někam na výlet, spojený se zajímavým programem, právě hrady jsou tím pravým místem. Můžete si prohlédnout prostory hradu, proniknete do středověku a užívat si při tom zábavu na šermířských turnajích, letních festivalech, při nočních prohlídkách, kterými vás provedou historické postavy, které k hradům neodmyslitelně patří.

Festival České hrady na hradě Švihov

Nenechte si ujít další ročník letního kulturního festivalu České hrady. V programu vystoupí skupina Chinaski, Nebe, UDG, David Koller, Horkýže Slíže, No name a spousta dalších účinkujících. Během letního festivalu si můžete projít celou expozici hradu. Letní festival s bohatým programem na vás čeká ve dnech 20. a 21. července.

Buchlovské noci s Černou paní na hradě Buchlov – Buchlovice

Hrad Buchlov je jedním z největších a nejstarších hradů na Moravě. Byl to původně románsko-gotický královský hrad, který je renesančně a barokně přestavěn. Nenechte si ujít 3 noci hraných pověstí a příběhů, doprovodný program na nádvoří hradu, ohňovou show  a spoustu další zajímavé zábavy, která se bude konat od 19. do 21. července.

hrad Karlštejn

Večerní prohlídky hradu Karlštejn

Nad řekou Berounkou se tyčí na vápencové skále gotický hrad, jehož postavení mezi českými hrady je výjimečné nejen historickým významem, ale také mohutností a architekturou. Prohlídka večerního hradu Karlštejn s kostýmovaným průvodcem a překvapením na vás čeká 18. července. Na Jazzové večery  v předhradí, na kterých vystoupí Štěpán Markovič a jeho hosté, se můžete těšit 21. a 28. července. V rámci KARLŠTEJNSKÉHO KULTURNÍHO LÉTA na vás čeká koncert Václava Neckáře na nádvoří hradu. Koncert nestárnoucího legendárního zpěváka uvidíte 27. července.

Hrad Bítov v obležení

Šermíři skupiny historického šermu BUHURT zahrají 21. a 22. července šermířskou pohádku pro malé i velké diváky. Vstup do hradu bude přes padací most, který je na parkánové zahradě.
Noční prohlídky na hradě Bítov se konají 26. a 27. července pod názvem „Letní milostné ladění“.
Téma nočních prohlídek pod názvem „Hrabě Monte Christo“, se odehrává v prvním patře hradního paláce, jehož prostorami vás provedou historické postavy příběhu. V programu uvidíte divadelní
skupinu, šermířské turnaje, tanec a jiné kulturní akce.

Mezinárodní hudební festival Janáčkovy Hukvaldy

V překrásném prostředí hukvaldské obory se každoročně rozeznívají tóny Mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy. Většina koncertů a představení se odehrává pod otevřenou oblohou. Na festivalu zazní významná operní díla tohoto známého hudebního skladatele a slavného hukvaldského rodáka. Janáčkovy Hukvaldy - to je propojení divadelního umění a hudby, které se uskuteční 21. a 22. července.

Letní kulturní festival na hradě Kunětická hora – Staré Hradiště

Letní kulturní festival se koná na hradě 27. a 28. července. Na festivalu uvidíte přehlídku nejlepších hudebních tuzemských skupin s bohatým kulturním programem. První den se můžete těšit například na skupinu Chinaski, druhý den se představí David Koller, Mig 21, Polemic, Visací zámek a spousta dalších účinkujících. Letní kulturní festival, to je zábava pro celou rodinu. Krále na hradě Kunětická hora můžete shlédnout 22. července. V interiérech hradu se bude odehrávat slavnostní pasování návštěvníků na rytíře, jež provede král v historickém kostýmu a  jemuž budou přihlížet nejužší členové pernštejnské rodiny. Krále dopraví na hrad kočár tažený koňským spřežením. Zajímavý výlet do časů dávné minulosti si určitě nenechte ujít.

hrad BezdězŠermířské oživení na hradě Bezděz

Šermířská skupina oživí hrad Bezděz od 21. do 29. července. Šermíři vás historicky poučí a  pobaví. Předvedou se na šermířských turnajích v lehkém nebo těžkém gotickém brnění, historickém hávu. Zajímavý výlet do historie a spousta skvělé zábavy pro celou rodinu, to vše je Šermířské oživení na hradě Bezděz.

Landštejnské slavnosti - Staré Město pod Landštejnem

Slavnosti na hradě a  zábavu pro celou rodinu můžete prožít 28. července.
Nebude chybět tržiště, umělci, kejklíři, řemeslníci, středověké hry, mimořádná prohlídka sklepů. Dále na vás čeká zábava, hudba, tanec. Bohaté občerstvení, vrhání seker, nožů, kopí a jiných ukrutností na cíl. Střelba z luků a kuší pod vedením zkušených instruktorů. Nebude chybět také ukrytý poklad, tím bude program ještě zajímavější.  Děti si mohou vyzkoušet svoji dovednost ve středověkých soutěžích. Vše bude doplněno dobovým stánkovým prodejem.

Čarodějnický kongres na hradě Kost - Libošovice

Čarodějnický kongres je především určen pro milovníky tajemna, léčitelství a esoteriky. Přítomni budou přední léčitelé, astrologové, numerologové, věštci a odborníci z oblasti esoteriky. Bohatý program na hradě Kost můžete shlédnout ve dnech 28. a  29. července 2012. K vidění budou také otevřené dílny se zajímavým programem pro zábavu celé rodiny.

Autorka: Marta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !