8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jaroslavy Panýrkové

24. 08. 2017 | Televizní tipy
Známá televizní hlasatelka, ve své době jedna z nejpopulárnějších a nejpůvabnějších, dostala v roce 1974 hodinovou výpověď z kádrových důvodů. Musela se vyrovnat s nespravedlností i existenční nejistotou (2012). Pořad 13. komnata Jaroslavy Panýrkové řipravili: Š. Volemanová, A. Vebrová, J. Nekvasil a A. Derzsiová.

Otec byl úředník, maminka živnostnice. Ke konci války byl jejich obchod vybombardován a na obnovu padly všechny úspory. V roce 1948 byl znárodněn. Rodina musela žít hodně skromně.

Po čase se na ni usmálo štěstí. Ve škole potkala Ladislava Ulmana, který hledal nové filmové talenty. V konkurzu uspěla a získala hlavní roli ve snímku Štěňata. Několik let točila, později se stala hlasatelkou v Československé televizi.

Kvůli druhému sňatku s architektem Jindřichem Santarem, který v roce 1968 vystoupil z KSČ, se zařadila mezi „nepohodlné“. V televizi dostala hodinovou výpověď. Oficiálním důvodem byl styk „s nepřáteli socialistického zřízení“. Čtyři roky nedostala nikde práci, pak pracovala jako účetní.

13. komnata Jaroslavy PanýrkovéNa počátku devadesátých let se konečně dočkala rehabilitace. V roce 1990 dostala nabídku moderovat rozhlasové vysílání Občanského fóra a záhy se jako průvodkyně pořadu Nedělní ráno vrátila i na televizní obrazovku.

Příběhem ženy, která se nenechala zlomit nepřízní osudu a s noblesou se nakonec dočkala pocitu satisfakce, rehabilitace a zadostiučinění, provází Šárka Volemanová.






Pořad 13. komnata

13. komnata Jaroslavy Panýrkové můžete sledovat

24. 8. 2017 od 14,05 hodin na ČT1!





Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jaroslavy Panýrkové:

13. komnata Jaroslavy Panýrkové
13. komnata Jaroslavy Panýrkové
13. komnata Jaroslavy Panýrkové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !