8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy

23. 02. 2013 | Televizní tipy
Česká televize vysílá nové díly z cyklu Šumné stopy. Dívejte se každou středu od 21.25 hod. na ČT 2. Diváky bude provázet David Vávra stylizovaný do role žasnoucího architekta. Připomenete si osudy našich krajanů i osudy jejich staveb. Cyklus Šumné stopy, které vysílá Česká televize přímo navazuje na divácky známou, úspěšnou, ale již uzavřenou sérii Šumných měst, která ve svých 66 dílech mapovala tuzemské architektonické skvosty.

Tvůrčí tandem Radovan Lipus a David Vávra během patnácti let natáčení Šumných měst postupně vybrousili do dokonalosti zcela ojedinělou stylizovanou formu vyprávění.

Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopyCyklus Šumné stopy, který vysílá Česká televize, je na rozdíl od předešlého cyklu zaměřen zejména na otisk architektů z českých zemí v zahraničí. Svým širokým záběrem se však Lipus s Vávrou snaží podávat celistvější obraz „českých stop v zahraničí“ v obecnější rovině. A tak se v již odvysílaných dílech dovídáme nejen o práci českých architektů a stavitelů v Japonsku,
Bosně a Hercegovině, ale vůbec o vzájemném kulturním ovlivňování, o českém umu a tvořivosti.

David Vávra
stylizovaný do role žasnoucího architekta nás v pořadu Šumné stopy provází podivuhodnými osudy našich krajanů i osudy jejich staveb. Nejen, že se budova Průmyslového paláce v Hirošimě od architekta Jana Letzela stala světově známým symbolem jaderné katastrofy a kašna na Baščaršiji od Alexandra Witteka je pro Sarajevany symbolem srovnatelným s tím, čím je pro Pražany socha sv. Václava, ale Šumné stopy objevují další a další stavby rozeseté po celém světě, které tiše promlouvají a jsou připomínkami
české dovednosti.

A stejně jako stavby českých architektů, tak i cyklus Šumné stopy – Česká televize (podobně jako předešlá Šumná města – Česká televize) sklízí vavříny i v zahraničí a svojí osobitou solitérní formou získává fanoušky v projekčních sálech od Tokia přes Sofii a Londýn po New York.

Po odvysílaných šesti dílech pořadu Šumné stopy, který má na programu Česká televize, věnovaných českým Stopám v Japonsku a čtyřech v Bosně a Hercegovině přichází Česká televize s novými díly ze Slovinska, Bulharska a Izraele.

Cyklus Šumné stopy vysílá Česká televize každou středu od 21,25 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy:

Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy
Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy
Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy
Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy
Česká televize odvysílá cyklus Šumné stopy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám ráda pořady,na kterých se s manželem shodneme,cestování, poznávání je pro nás pro oba. Těším se.
Obrázek uživatelky
profil
to se budu dívatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles