8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Otisky doby: Když zazvoní exekutor

28. 03. 2018 | Televizní tipy
800 tisíc obyvatel Česka dnes čelí čtyřem a půl miliónům exekučních případů. Exekutoři si přitom stěžují, že jejich odměny jsou nízké. Je možné vybřednout ze složitého labyrintu exekučních předpisů a metod?

Odpověď hledá nový formát pořadu Otisky doby: Když zazvoní exekutor, složený z bezprostředního dokumentu a následné diskuze odborníků.

Desetitisícový dluh pana Velce za několik nezaplacených povinných ručení při exekuci naskákal na více než sto tisíc. Hudebník Ondřej kvůli tisícovce málem přišel v exekuci o rekreační chatu. Matka Otisky dobyčtyř dětí Martina přišla o rodinný dům za čtyři milióny. Roku 2016 probíhalo v ČR 4 a půl miliónu exekucí, polovina z nich kvůli drobným částkám.

Exekutoři si stěžují, že se jim daří vymoci jen čtvrtinu pohledávek a že u malých dluhů jim stát povolil příliš nízké odměny – i když podle statistik jsou tyto odměny pro ně a pro advokáty nejvyšší v Evropě. Dokument přiblíží práci exekutora i snahu konkrétních dlužníků vybřednout z často nepřehledného labyrintu exekučních metod a předpisů.

V následné diskusi budou o tématu a o tom, co viděli, hovořit zástupce exekutorů JUDr. Vladimír Plášil, viceprezident exekutorské komory, a JUDr. Hana Marvanová, která iniciovala změny za humánnější exekuce.

Otisky doby: Když zazvoní exekutor můžete sledovat 28. 3. 2018 od 22 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !