8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci – 8. cyklus 19.3. 2018

21. 03. 2018 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Sledujte premiérovou sérii příběhů z každodenní policejní praxe už od pondělí 19. března v 16.50 na Primě.


Policie v akci – 8. cyklus – 19.3. 2018:


Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manželi a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.


Policie v akci – 8. cyklus 19.3. 2018PONDĚLÍ


Noc na úřadě


Po příchodu do práce najde úřednice za přepážkou tvrdě spícího neznámého mladíka. Na pultu si všimne i pečlivě srovnaných bot, i přesto, že kolem je nepořádek z rozbitého zámku na dveřích a vylitého vína. Přivolaní policisté dezorientovaného muže probudí. Ze začátku jim mladík tvrdí, že si nic nepamatuje, po chvilce se mu paměť ale vrací a hlídce vypráví příběh, jak s kamarádem celý den popíjel pivo, a když si šel do baru ještě pro víno, byl už značně opilý, cestou domů mu pak byla zima, právě když míjel budovu úřadu, rozhodl se tam proto přespat, a tak si cihlou pomohl dovnitř. Je puntičkář, proto ty složené boty, které si před tím, než usnul, ještě sundal. Své jednání policistům nakonec zdůvodnil, že měl zřejmě „v hlavě vymalováno“.

Opilá matka v kavárně

Policejní hlídku přivolá obsluha kavárny k opilé ženě s malým dítětem. Žena opravdu nadýchá přes 2 promile a policisté jsou nuceni přivolat OSPOD. Mladá žena následně vysvětluje situaci tím, že ji zrovna opustil manžel. Pro ní i malého syna je odloučení velmi traumatizující, proto se alespoň na chvíli chmury snažila zahnat alkoholem, i když chápe, že to její problémy nevyřeší.

ÚTERÝ


Popelnice přede dveřmi

V bytovém domě údajně dochází k narušování společného soužití. Na tísňovou linku volá starší muž, který při návratu domů najde přede dveřmi do svého bytu plné popelnice, bránící mu vstupu dovnitř. Policejní hlídku ujistí, že se to nestalo poprvé, policisté se proto dotazují i sousedů. Na základě zjištěných poznatků od obyvatel domu skončí hlídka nakonec u jednoho z bytů, kde jim starší nájemník po naléhání přizná, že rozmisťuje popelnice ke dveřím sousedů, protože chce, aby se odstěhovali, ruší ho prý nejrůznějším hlukem. Policisty je muž předveden na služebnu.

Auto na cyklostezce

V ranních hodinách přijme tísňová linka oznámení o zaparkovaném autě na cyklostezce. Hlídka ve vozidle najde muže, který prý dostal defekt, a vozidlo tedy odstavil, aby vyměnil píchlé kolo. Chystá se odjet, policisté ale požadují jeho doklady. Na jejich základě zjistí, že řidič má za sebou kriminální minulost pro majetkové a násilné trestné chyby, a navíc bylo po zaparkovaném vozidle čerstvě vyhlášeno pátrání. Jak hlídka zjistí, v autě se nachází větší množství různých věcí – koloběžka, křovinořez, pojezdová sekačka na trávu –, které byly ohlášeny jako zmizelé z chaty nedaleko cyklostezky. Muž však trvá na tom, že věci jsou jeho, veze je prý z chaty, kterou vyklízel. Policistům se ale pokusí ujet, jejich okamžitá reakce mu v tom zabrání, je zadržen a eskortován na policii.

STŘEDA


Zelená je tráva

Správce bytového družstva má podezření, že v jednom z bytů se pěstuje marihuana. Přivolaní policisté při vstupu do označeného bytu skutečně cítí zápach konopné rostliny. V bytě najdou majitelku s jejím synovcem. Žena bez okolků přizná, že marihuanu pěstují. Trpí prý lupénkou a konopné masti jako jediné jí na nemoc zabírají, synovec se vším jen pomáhá. Policisté mají pro vysvětlení pochopení, v bytě je ale pěstováno příliš mnoho rostlin této drogy, a to už je v rozporu se zákonem.

Opilý myslivec

Policisté vyjíždějí na místo, kde se údajně mělo střílet z auta. Na místě opravdu najdou auto, které řídí mladík vezoucí svého velmi podnapilého otce. Opilec je v mysliveckém oblečení, má u sebe zbraň a tvrdí, že mu volali z policie, že na místě je zraněná srna, kterou má přijet zastřelit. Pod vlivem alkoholu ale zbraň samozřejmě používat nemůže.

ČTVRTEK


Střelec

Policisté obdrží oznámení o muži, který se na ulici chová hlučně a střílí z pistole. Na místě hlídka najde kymácejícího se muže s krátkou střelnou zbraní. Ve chvíli, kdy policisty zpozoruje, pouští zbraň z ruky a s rukama za hlavou si dobrovolně lehá na zem. Kolem najde hlídka prázdné nábojnice, muž prý ale nechtěl nikomu ublížit, potřeboval si prý jen ulevit. Přiznává, že pil, protože je po rozchodu s přítelkyní pod velkým tlakem. Uvědomuje si, že jeho chování je nepřípustné, ani neví, co to do něj vjelo. Zbrojní průkaz má už od svých osmnácti a se zbraní umí zacházet a s pláčem policisty opětovně ujišťuje, že ublížit nikomu nechtěl, myslel si jen, že by si znovu promluvil s přítelkyní, která zde bydlí.

První pomoc

Policisté najdou pod mostem na zemi ležet nehybné tělo člověka, ke kterému je zavolal náhodný kolemjdoucí. Opodál si všimnou také telefonujícího muže, který ale o situaci nejeví zájem a ležícímu muži se nesnažil pomoct. Hlídce tvrdí, že poté, co vše oznámil na policii, se mu vybil telefon a k člověku na zemi se bál přiblížit. Na místo je přivolána i záchranná služba, u bezvládného muže už ale jen konstatuje smrt. Po chvilce na místo přijde žena, na pohled bezdomovkyně, která se zděšením říká, že muž na zemi je její přítel, se kterým ještě ráno mluvila. Pod mostem měli sraz, chtěla mu přinést oblečení a teplý spacák. Z jeho smrti je zaskočená.

PÁTEK


Vykázaný muž

Na tísňovou linku volá muž, že v jednom ze sousedních bytů došlo k partnerské hádce a fyzickému napadení. Hlídka na místě najde mladou ženu, která napadení svým přítelem potvrdí. Nechce situaci řešit oznámením, jen si přeje, aby muž opustil její byt. Násilník je na policisty agresivní a odmítá spolupracovat. Nereaguje ani na opakovanou výzvu, strážníci se proto rozhodnou předvést ho na policejní služebnu. Odvedený muž se brání, policisté jej proto musí nejdříve zpacifikovat. Následně mohl být poučen a na místě mu je uložena bloková pokuta za přestupek proti úřední osobě.

Krádež kola

Při nákupu ve večerce si muž všimne skupinky podezřelých mužů, kteří se pohybují u stojanů na kola umístěného před obchodem. Po chvíli jednou vezmou a odcházejí. Muž se rozhodne oznámit podezřelé chování na policii a neznámou skupinu sledovat. Na základě informací, které policistům průběžně při sledování poskytuje, přijíždí hlídka ke dvěma mužům, z nichž jeden vede horské jízdní kolo. Překvapení muži nechápou, co se děje, kolo prý patří jednomu z nich – a může to i dokázat. Na kole má totiž lankový zámek, kterým si jej před večerkou zabezpečil, hlídce ukáže i klíč. Muž, jenž celou situaci na policii oznámil, se omluví, jednal prý na základě své špatné zkušenosti, kdy mu za podobných okolností ukradli jízdní kolo.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 19.3. 2018 v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: FTV Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !