8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pořad Prima Mazlíček představí svět zvířat

9. 08. 2020 | Televizní tipy
Informovat, vzdělávat, a především pobavit. To je cílem nového pořadu Prima Mazlíček, zaměřeného čistě na zvířata – ať už jde o ta domácí, volně žijící či hospodářská. Divákům přinese zajímavosti z domova i ze zahraničí a široký okruh témat nadchne každého milovníka zvířat. Na pořad, kterým provází Jan Šťastný, se diváci mohou těšit od 9. srpna každou neděli dopoledne na Primě.

Zvířata mě provázejí celý život. Rád jsem v jejich společnosti, rád se o nich dozvídám něco nového. Proto mě těší, že v novém pořadu ukazujeme divákům jejich svět tak, jak ho možná neznají,“ popisuje Prima Mazlíčka jeho moderátor Jan Šťastný.

Pořad Prima Mazlíček představí svět zvířatPrvní díl diváky provede péčí o zvířata v létě – ukáže, jak se postarat o popálené psí tlapky z rozpáleného chodníku i to, kdy psí kamarády venčit a stříhat. Je všeobecně známo, že v letních vedrech není radno nechávat psa v autě. Co ale dělat, pokud třeba na ulici v autě nějakého najdete?

Jak mu podat první pomoc? Jaké trápení v těchto podmínkách psi zažívají, si vyzkoušel speciální host dílu – milovnice psů Patricie Pagáčová. Pořad také poradí, jak v parních letních dnech pomoci zvířatům a ptákům na zahrádce a v přírodě, a samozřejmě představí i kočky a psy čekající na nový domov v útulcích.

Rozhovor s Janem Šťastným


Co Vy a zvířata? Jaké je Vaše nejoblíbenější zvíře?

Pro mne je vždy nejoblíbenější mazlíček ten aktuální. Naší fence Fridě, jorkšírskému teriérovi, bude letos už 11 let, takže mým současným mazlíčkem je pejsek. Já se psy vyrůstal. Jsem ze Zlína, který je obklopený lesy a vodou, takže je rájem pejskařů. Můj nejlepší dětský přítel byl knírač, kterému jsem dal jméno Filip.

Měl jste i jiné mazlíčky jako dítě?

Jako malého mě provázela spousta zvířat. Měl jsem želvičky, křečky nebo rybičky v akváriu. Jako dospělý jsem se dokonce staral o dva laboratorní potkany, Ťapku a Bogy, byli velice přítulní. Jsou to hodně inteligentní zvířata, která si rychle zvyknou na člověka. Mají zvláštní způsob komunikování, takže se s nimi člověk opravdu nenudí. Pronikl jsem ale i do světa hmyzu díky svému strýci, který se věnoval entomologii na vědecké úrovni. U lidí tito tvorové zase tak oblíbení nejsou, ale rozhodně si pozornost zaslouží, protože jejich pestrost a různorodost je dechberoucí. Jsem rád, že mi strýc pomohl objevit tento svět a že dokážu rozeznat alespoň střevlíka od roháče.

Když jste choval tolik zvířat, je nějaký druh, který Vás vždycky lákal, ale netroufl jste si na něj?

Když se nad tím zamyslím, tak nemám problém s žádnými zvířaty. To jsem si dokonce ověřil i na vlastní kůži během natáčení seriálu Krejzovi, kde jsem hrál veterináře a se zvířaty pracoval každý den. Jediné, z čeho mám velký respekt, jsou pavouci, konkrétně velcí sklípkani. To je pro mne taková adrenalinová záležitost. Dokonce jsem se svým 8letým synem uzavřel sázku, že si pod odborným vedením sklípkana na ruku posadím. Zatím jsem se k tomuto činu ještě neodhodlal, takže vyhrává syn.

A co domácí zvířata?

Kromě psů nepřijdu s většími zvířaty do kontaktu vůbec. No, kozu zatím doma nemáme. Doufám si tvrdit, že sousedi by z nás nebyli zrovna nadšení. V budoucnu se ale chystáme postavit chatu na hezkém pozemku. Máme i pár nápadů, jak prostředí vylepšit. Nechceme z toho dělat sofistikovanou zahradu s golfovým trávníkem, ale naopak respektovat okolní přírodu a zachovat luční nebo lesní ráz. Rádi bychom si pořídili i ovečku a uvidíme, jestli nakonec neskončíme u celého stáda.

První díl pořadu Prima mazlíček sledujte už v neděli 9.8. 2020 v 9.30 na televizi Prima.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !