8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 16.9. 2015

16. 09. 2015 | Televizní tipy
V dalším dílu Show Jana Krause se představí herec Václav Kopta, výkonná studentka medicíny Kateřina Vacková a beatboxer BeatSolčy.
Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 16. září
ve 21.35 na Primě.


Show Jana Krause 16.9. 2015


Dnešní večer zahájí herec a textař Václav Kopta, který přinese jako pozornost svému hostiteli model dvoupatrového autobusu, který předává se slovy: „Mám jedinou prosbu, vezměte si ho s sebou do Blanky, ať zažije hned něco pěkného! Je to možná jediný autobus, který se tou Blankou projede.“ Tento dárek ovšem není samoúčelný, pan Kopta je totiž velkým milovníkem autobusů, má dokonce řidičské oprávnění pro jejich řízení. „Splnil se mi dětský sen. Já jsem k tomu směřoval většinu svého produktivního věku a měl jsem touhu, že až budu slavit padesátiny, tak svezu rodinu a přátele. A to se povedlo a byl to jeden z nejkrásnějších dnů v mém životě.“ Následně se na pozadí vynoří obrazovka a Jan Kraus připomene divákům kultovní film Sněženky a machři, který Václava Koptu coby velmi mladého torpédoval na vrchol herecké kariéry. Dalších třicet let ovšem čekal v tichosti v Semaforu na svou další velkou příležitost. Jeho herecký comeback přineslo až natáčení pokračování filmu Sněženky a machři.

Show Jana Krause 16.9.2015„Já jsem se najednou stal takovým tím mistrem Celofánem, jako bych nebyl. Ale přitom jsem nic nezkazil, jsem poměrně zodpovědný a moje výrazové prostředky se krom těch několika kil navíc taky nezměnily,“
vysvětluje Václav zcela bez hořkosti. Umělecké prostředí totiž neopustil nikdy a svým působením v Semaforu a svou textařskou tvorbou navázal na dlouhou rodinnou tradici. Jeho dědeček Josef Kopta byl uznávaným spisovatelem románů z legionářského prostředí, otec byl známý básník a textař, strýc Petr Kopta byl vynikajícím překladatelem. Dozvíme se také, jakými dalšími obsesemi pan Václav trpí a jak může člověk s kašlem skončit v nemocnici na ARO.

Nemocniční prostředí neopustíme ani s dalším hostem, kterým je Kateřina Vacková, studentka medicíny a zakladatelka nadace Loono. Popudem pro založení nadace byla Kateřinina osobní zkušenost s diagnózou rakoviny: „Nadace vznikla, aby šířila prevenci, povědomí mezi mladými lidmi, aby na sebe dávali pozor. To slovo samo o sobě znamená takovou atmosféru bezpečí a intimity, prostředí, kde se lidé nemusí bát o svém zdraví mluvit.“ Včasná diagnóza je totiž alfou a omegou celého onemocnění a může pacientovi zachránit život. „Je třeba, aby lidé chodili na všechny preventivní kontroly, na které mají nárok, a také by si každý měsíc měli provádět samovyšetření prsou nebo varlat.“ Kampaň probíhá formou vzdělávacích workshopů, kde se lidé dozvídají, jak provádět zmiňovaná samovyšetření či jak se rakovina v raných stádiích pozná, kam by měli chodit na preventivní kontroly, a nakonec se školí na samovyšetřovacích modelech. To ostatně slečna Kateřina předvede divákům přímo na pódiu. Praktické rady, informace a manuály lze nalézt také na přidružené webové stránce www.prsakoule.cz. „Názvu webu předcházel průzkum mezi muži, jak nazývají tento orgán, a opravdu jsme došli k závěru, že nepoužívají slovo varlata, že většinou tomu říkají koule.“ Doposud nadace proškolila zhruba 2 500 lidí po celé republice. A jak proběhne proškolení Václava Kopty a Jana Krause?

Opravdové vzrušení pak do dnešní talkshow přinese či přivede poslední host – Filip Solčány neboli beatboxer BeatSolčy. „Dříve než se do mě pustíte, tak se chci zeptat – slyšel jsem, že jste přešel na kozí stravu, sýry, mléko… Něco jsem vám přinesl,“ říká s lišáckým úsměvem Filip a dává pokyn k tomu, aby na pódium přišly dvě krásné kozy, jedna černá a druhá bílá. Moderátor Jan Kraus je tímto gestem očividně zaskočen a to ještě netuší, že se nejedná jen o nějaký pozornost budící kousek, ale že si může jednu z koz vybrat a skutečně si ji nechat. „Jednu si máte vybrat. To je dárek pro vás. Abyste pochopil, že to není jen tak. Máme s maminkou, zpěvačkou Šárkou Rezkovou, malou farmu, máme sedm koz,“ říká Filip, který se vzápětí pustí do jejich dojení. To není úplně úspěšné, a tak se raději vrací k muzice a k tomu, jak se Filip k beatboxu vůbec dostal. „Když mi bylo deset, tak jsem čučel na televizi, což je normální v těchto letech, a viděl jsem tam soutěž, ve které vystupoval jeden šikovný chlapec, který uměl beatbox, a v ten den jsem si řekl, že tohle musím umět, že je to naprostá bomba. No a už druhý den mi to šlo.“ A jak jde Filipovi beatbox dnes, po deseti letech, co se mu věnuje? Uvidíte dnes večer v Show Jana Krause na Primě!


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause
uvidíte ve středu 16.9. 2015 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pobavila jsem seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles