Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden

8. 01. 2024 | Televizní tipy
Vydejte se na cestu za dobrodružstvím na Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden:


8. 1. 22.00 – Planeta sopek

Celovečerní snímek Planeta sopek pokládá palčivou otázku: co by se stalo, kdyby během jediného dne vybuchly všechny sopky světa? V dnešní době soptí okolo čtyřiceti vulkánů a další spící obři se mohou kdykoli probudit k životu. Připojíme se k vědcům ze všech koutů světa, kteří využívají nejmodernější technologii ve snaze pochopit a předvídat vulkanickou činnost. Díky pozoruhodným záběrům zachycujícím sopečné výbuchy minulosti i současnosti, které doplňují digitální animace založené na nejnovějších zjištěních z posledních výzkumů, pronikneme rovnou do srdce vulkánů. Odhalte planetu sopek a získejte nový, dechberoucí pohled na pozoruhodné síly, které už několik milionů let utvářejí náš svět.

9. 1. 23.00 – Pohled zevnitř: Záchrana na bitevním poli (Ať to stojí cokoli)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týdenČlenové elitní bojové záchranné služby amerického letectva Pararrescuemen, známí také jako Pararescue Jumpers nebo PJs, mají jediný úkol: zachránit americké nebo spojenecké jednotky, které se dostaly do extrémního nebezpečí. Ať už jsou jejich cíle sestřeleny nebo izolovány za nepřátelskými liniemi, obklíčeny, pod útokem, zraněné během akce nebo uvězněny v zajetí, PJs udělají všechno, co je nutné, aby je přivedli zpátky domů.

12. 1. 20.00 – Vydří ostrov

Poznejte neobyčejný život jedné vydří rodiny. Shetlandy, skotský ostrov poskytující zastávku většině mořských savců. Jejich nejpočetnější skupina obyvatel je tvořena vydrami. Dříve loveny pro kožich a téměř vyhubeny, po zákazu obchodování s kožešinami se ale vrátili a jejich počet se opět zvýšil. Stále ale mají z lidí strach. Mláďata vyder se rodí na konci léta, v norách daleko od pobřeží a mimo dohled lidí. Samičce se narodili 3 mláďata – 2 samičky a 1 sameček. První měsíce života stráví s matkou, ta je naučí základním dovednostem. První kroky vydřích mláďat jsou neohrabané a po mokrých kamenech se zdaleka neumí pohybovat tak dobře, jako jejich matka. 

Ta se pravidelně vydává na lov, aby svá mláďata nakrmila. Je přitom velmi opatrná, protože nechce prozradit úkryt svých mláďat. Zatímco větší úlovky odnáší jim, sama spolkne pár menších ryb přímo ve vodě. Počet mláďat závisí na hojnosti ryb v letních měsících. O mláďata se samice stará sama. Přestože mají vydry velmi silná rodinná pouta, samec, jejich otec, je pro ně nebezpečný a mohl by je zahubit. Na jaře jsou už jen 2 mláďata – samec a jeho sestra. Stále žijí s matkou. V podmínkách Shetland se pouze 1 ze 2 vyder dožije 3 let, přesto že běžně se vydry dožívají až 10 let.

13. 1. 20.00 – Proč je máme rádi

Příliš mnoho nohou? Nebo peří? Chapadla místo končetin? Podívejte se a žasněte! Příroda má mnohem různorodější půvaby, než nabízejí oblíbení roztomilí chlupáči. Tento svižně natočený dokumentární film se zaměřuje na tři hlavní témata, která zůstávají v přírodě věčná, a zároveň jsou více než vděčná: rodinné vazby, vynalézavost a vliv na životní prostředí. Přesvědčte se o tom, že existuje mnoho důvodů zamilovat si opeřená, oslizlá, nebo dokonce i na první pohled zdánlivě nebezpečná zvířata. Možná přijdete na to, že bychom měli přehodnotit to, jak vnímáme, co je v přírodě dobré, zlé nebo ošklivé.

13. 1. 23.00 – Umění špionáže (Utajovaný sběr informací)

Jaké techniky a metody jsou využívány ve špionáži? Přísně střežená tajemství Umění špionáže odhaluje tento šokující seriál. Nenechte si ujít nevídaný a nečekaný pohled na úžasné vynálezy, které sehrály klíčovou roli v nejslavnějších a největších událostech dějin. Setkejte se s geniálními mozky, které je vymyslely, a dokonce i s neohroženými agenty, kteří je využili přímo v ostré akci. Sledujte vzrušující podívanou o Umění špionáže od dávné minulosti až po naši komplikovanou současnost.

14. 1. 20.00 – Pólo: Čest a výhra

První dokumentární film o koňském pólu na světě natočili Češi na objednávku pro prestižní dokumentární televizní stanici National Geographic. Čeští dokumentaristé vyrazili do klubů póla po celé Evropě. Navštívili nejslavnější z nich v Anglii a zamířili do Švýcarska, kde zrovna vrcholí celá sezóna a kde se odehrává klání tradičního mistrovství světa na zamrzlém jezeře v St. Moritz. Nejlepší jezdci z různých koutů planety sdílí své příběhy a vzpomínají, jak poprvé nasedli na koně, oblékli dres, nebezpečně spadli a zranili se. Odhalují, jaké prožívali krize, ale i co jsou jejich inspirace. Milujete koně? Pak musíte být u toho!

14. 1. 22.00 – Tajemství supertováren II (1. díl)

Dnešní moderní továrny čelí mnoha obtížím a výzvám. Aby dokázaly přežít a dál se rozvíjet, musejí nejenom sledovat technologický vývoj, ale čelit i otázkám ekologickým a společenským. Přicházíme s druhou řadou vzrušujícího seriálu, který je nabitý zajímavostmi a odhaluje pozadí výrobního provozu v některých z největších, nejekologičtějších a nejmodernějších továren světa. Podívejte se, jak se vyrábí všechno od předmětů každodenní potřeby až po ikonický design. 

Nahlédněte do skrytého světa ultra efektivních a flexibilních továren budoucnosti. V několika poutavých epizodách zavítáme do supertováren v Evropě, USA a Asii a seznámíme se s přelomovými změnami, díky kterým následovaly revoluční posuny ve výrobních procesech. Podíváme se na obrovské skoky kupředu, k nimž došlo i právě teď dochází v různých technologických oblastech. Nechybí nejmodernější vynálezy ani pokroky v 3D tisku, pokročilé robotice, umělé inteligenci nebo virtuální a rozšířené realitě. Nové supertovárny mění podobu světa, ve kterém žijeme, a výrobků, které denně používáme.

14. 1. 23.00 – Údržbáři v akci (Montrealské metro)

Konstrukce komplikované stavby nebo systému vyžaduje péči a pozornost ke každému detailu. Kdyby došlo k selhání a zřícení, následky by byly doslova ničivé. Proto je neustálá údržba stejně důležitá jako původní výstavba. Každý ze zázraků stavitelství, ať už je to nějaká budova nebo technologický systém, se musí neustále monitorovat a udržovat, aby se předešlo případné katastrofě. Jakékoliv ošizení, zjednodušení práce nebo přehlédnutí by znamenalo tragédii. Je to nesmírně těžká, a zároveň nesmírně důležitá práce. A jde v ní o všechno. Vítejte ve světě údržbářů v akci.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !