8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden

17. 07. 2023 | Televizní tipy
Užijte si další týden dokumentů na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týden:


18. 7. 21.00 – Austrálie v barvě (Výspa impéria)

Když se do starých černobílých záběrů z australských filmových archivů dostane barva, ožívají jako nikdy předtím a nabízejí nový pohled na dějiny Země protinožců. Čtyřdílná minisérie pečlivě prezentuje poměrně známé scény, dojemné domácí filmy i dosud nezveřejněné archivní materiály a zachycuje, jak se vyvíjel celý australský národ. Od nejstarších zachovaných záběrů natočených v Austrálii v roce 1896 v Parku prince Alfréda v Sydney k počátkům barevné televize v polovině 70. let dvacátého století – všechno je pečlivě restaurováno a kolorováno. Opravdu pozoruhodný výsledek vrhá světlo na historii, jež je zároveň ikonická a hluboce osobní. Austrálie v barvě odhaluje úplný rozsah kolektivních vzpomínek.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 29. týdenProžijte a sledujte dějiny pozoruhodné země od založení moderní Austrálie, kdy se sjednotilo šest britských kolonií, po příjezd antarktického průzkumníka Douglase Mawsona, jednoho z prvních hrdinů nově zrozeného národa. Vraťte se do časů, kdy se Ned Kelly stal prvním hrdinou stříbrného plátna. Nenechte si ujít pohled na čtvrt miliónu mužů, kteří nasadili životy v bojích první světové války. Minisérie se nevyhýbá ani boji za rovnoprávnost, včetně práva žen navštěvovat veřejné bary, nebo nepříjemné pravdě o hanebném zacházení s původními a jinými než bílými obyvateli. Austrálie není černobílá a vy byste to měli vidět!

19. 7. 23.00 – Šílené počasí: Skutečné záběry V (1. díl)

Když se počasí zblázní, je to podívaná, ze které tuhne krev v žilách. A co teprve když takové záběry pořídili lidé, kteří byli skutečně u toho? Kteří na vlastní kůži zažili a naštěstí přežili vztek rozzlobené matky přírody a viděli i natočili nejhorší a nejšílenější počasí? Kteří nestačili včas uprchnout a byli lapeni přímo uprostřed v oku bouře? Ať už jde o obří tornáda nebo ničivé povodně, když udeří extrémní počasí, neexistuje žádný způsob, jak se proti němu bránit.

Zbývá jedině zatnout zuby a bojovat o přežití. Ale najdou se i tací odvážlivci jako nebojácní surfaři na vysokých rozbouřených vlnách nebo šíleně odvážní příznivci paraglidingu, kteří si troufají postavit se extrémním živlům tváří v tvař. Jenže v takovém případě může zvítězit jen jeden a vždy to dopadá stejně. Adrenalinově napínavý seriál Šílené počasí přináší další skutečné počasí od nepředstavitelné zimní nadílky přes rumunský autobus rychle a zběsile ujíždějící před neobvyklým tornádem až po tajfuny, sesuvy nebo dokonce invazi ledních medvědů jako z noční můry. 

20. 7. 21.00 – Bombardér B-2 ve válce

Je to nejdražší letoun na světě. Přísně tajný bombardér B-2 byl dvacet let skrytým esem v rukávu americké armády. Toto je jeho příběh. Odbornice na bombardér B-2, doktorka Rebecca Grantová, vysvětlí, proč je tento letoun nejvyspělejším taktickým strojem na světě. Jak postavíte letadlo, které se vyhne zachycení v infračerveném spektru? Díky genialitě, inovaci a s troškou nečekané pomoci od nepřítele z druhé světové války! Výsledkem je letadlo s takřka 170metrovým rozpětím křídel, které se nedá zachytit radarem.

Ale úspěch bombardéru B-2 nespočívá jenom v jeho stavbě. Plukovník na odpočinku Tony Imondi nastíní, jak tento letoun uniká zachycení a co je součástí úspěšné mise. Zaměříme se také na několik tragických nehod: co způsobilo pád bombardéru v roce 2008 na Guamu nebo vybombardování čínské ambasády v roce 1999 v Bělehradě? A jakým způsobem ovlivní změny politického klimatu na celém světě i nové moderní technologie roli bombardéru B-2 v budoucnosti? Vychutnejte si oslavu jednoho z nejdůležitějších strojů v historii letectví i zásluh mužů a žen, kteří na něm každý den tvrdě pracují.

21. 7. 22.00 – Dešifrované konspirace (1. díl)

Nejroztodivnější konspirace, nejpodivnější spiknutí a nejvíce vzrušující mystéria od starověké historie až po dnešní moderní dny se objevují v tomto novém fascinujícím seriálu. Dešifrovaná konspirace konečně odhaluje tajemství případů, které dlouho zůstávaly odložené. Co se opravdu stalo v roce 1937, když první ženská pilotka Amelie Earhartová zmizela kdesi nad Atlantských oceánem? Dokážeme konečně s jistotou potvrdit totožnost nechvalně proslulého sériového vraha Jacka Rozparovače?

Mohly by se potvrdit zvěsti o tom, že na konci druhé světové války se Adolfu Hitlerovi podařilo uprchnout před spravedlností a ukrýt v Jižní Americe? A jaká je pravda za konspiračními teoriemi o uměle vyrobeném koronaviru? Pečlivě vybraná skupina předních expertů zkoumá důkazy a hledá odpovědi nejen na tyto, ale i na mnohé další fascinující otázky. Odborníci na genetiku, bývalí zpravodajci, kteří se podíleli na tajných operacích, výzkumníci, patologové a forenzní vědci konečně uvádí na pravou míru známé mýty a odhalují šokující zvraty a zákruty vyšetřování. 

21. 7. 23.00 – Blízká setkání u protinožců (Tropická Queensland)

V tomto seriálu se podíváme na důkazy o pozorování UFO u protinožců. Vzrušující dokumentární seriál Blízká setkání u protinožců vyšetřuje nejpodivuhodnější a nejzvláštnější případy osobních kontaktů s mimozemšťany. Blízká setkání u protinožců je vzrušující a zároveň mrazivý dokumentární seriál, který odhaluje dosud neznámé příběhy o pozorování UFO, únosech mimozemšťany a dalších paranormálních jevech. Sledujte vyšetřování nejpodivuhodnějších, nejzvláštnějších a nejbizarnějších případů kontaktů s mimozemšťany od vysokých horských vrcholů Nového Zélandu po ošlehané a vyprahlé pustiny ve vnitrozemí Austrálie. Každá epizoda je nabitá jedinečnými filmovými materiály, teprve nedávno odtajněnými a uveřejněnými archivními záznamy i strašidelnými rozhovory s očitými svědky. Nenechte si ujít Blízká setkání u protinožců, která se udála na nejoblíbenějším hotspotu mimozemšťanů na Zemi. 

V prvním dílu zamíříme na sever Austrálie do Queenslandu, kde je i vnitrozemní hornické město Middlemount. V červenci 2019 zde dva horníci natočili neznámý objekt, vznášející se na nebi. Ten se později rozdělí a menší část jakoby přistane, aby se zase navrátila. Expert z „Mufon“ hodnotí záběry a nenachází vysvětlení. Pokračujeme do Tully, kde jeden farmář v lednu 1966 objevil „hnízdo létajícího talíře“. Slyšel jakési syčení, a když se tím směrem podíval, vzlétl z močálu šedý objekt, naklonil se a vystřelil pryč.

Farmář došel na ono místo, kde našel polámané rákosí, které tvořilo jakýsi plovák. Záhadu navštívilo asi milion lidí a vznikl seznam možných příčin. S tvrzením, že šlo o malé tornádo, se farmář ani jeho kolega – druhý svědek – nesmířili. Později se tu objevila další hnízda, která už raději nehlásili. Dále hovoří bývalý výzkumník UFO pro australskou síť, který nejprve líčí únosy mladíka z Gladstonu a poté přichází s videozáznamem od jeho bratra. Ten je ze srpna 2021 a je na něm zachycen bleskurychlý průlet objektu jakéhosi talíře přes bratrův pozemek. Je na jediném snímku, tak rychlý musel být. Záznam přitom není nijak editován. Expert z „Mufon“ pro snímek opět nenachází vysvětlení.

22. 7. 22.00 – Moc a paranoia Třetí říše

Stvořil armádu vlastních nepřátel, čelil více než 40 útokům i pokusům o atentát, a přesto se mu podařilo uniknout bez vážných zranění. Jakým způsobem se bránil a chránil Adolf Hitler, vůdce nacistické Třetí říše? Nacistický diktátor a tyran Adolf Hitler byl přímo posedlý vlastní bezpečností. Každý den podnikal výjimečná bezpečnostní opatření. Kromě toho, že se obklopil osobními strážci, využíval také jiné a mnohem neuvěřitelnější prostředky a překvapivé strategie. To všechno ve snaze udržet své obavy a nekonečný strach na uzdě. Film Moc a paranoia Třetí říše využívá archivní záznamy i expertní analýzy historiků a psychiatrů. S jejich pomocí odhaluje nejniternější a nejintimnější hrůzy této strašlivé postavy světových dějin. 

22. 7. 23.00 – Zrod impérií: Nizozemský zlatý věk (1. část)

Nizozemský zlatý věk se odehrával zhruba v průběhu 17. století a nesl se ve znamení hospodářského, vědeckého, vojenského i uměleckého rozmachu. V těchto odvětvích se Nizozemsko dostalo na přední místa mezi světovými mocnostmi. Zrodila se Nizozemská koloniální říše. Historický dokumentární film z volné série Zrod impérií se ohlíží za obdobím obrovského námořního a ekonomického vzestupu. Jak došlo k „nizozemskému zázraku”?

23. 7. 23.00 – Virus v nás

Jsou to nejrozšířenější obyvatelé Země. Žijí tady odjakživa a jsou považovány za nebezpečné nebo dokonce smrtící, ale to není všechno. Viry jsou mnohem více. Asi 50 % našeho DNA pochází od virů. Pomáhají tvořit imunitní systém, poskytují nám dlouhodobou paměť a užitečně působí uvnitř našeho trávicího traktu. Ale když lidstvo naruší a změní přirozenou biosféru zvířat a zničí biodiverzitu, z virů se může stát velké nebezpečí. To nás učí historie epidemií od spalniček přes AIDS a ebolu až po covid-19.

Tento dokument nás zavede na exkurzi do fascinujícího světa výzkumu virů. A pokusí se najít odpovědi na nečekané otázky a překvapivé vědecké teorie: stál na počátku všeho života nějaký virus? Jak je možné využít viry v léčbě? Proč se z virů náhle stávají patogeny? Jak se dá pandemiím, jako je covid-19, předcházet nebo je aspoň účinně omezit? Sledujte a zjistíte, že miniaturní částice proteinu, ve kterých jsou uloženy dědičné informace, nejsou ani tak smrtící hrozbou jako spíše nepostradatelnými architekty veškerého života.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !