Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden

15. 01. 2024 | Televizní tipy
Cesta za poznáním začíná na Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden:


15. 1. 22.00 – Obnažený vesmír IV (Mise na Mars)

Odhalte tajemství sondy Perseverance na Marsu. Sledujte, jak astronomové pátrají nejen po černých, ale i po bílých dírách. Zúčastněte se pátrání po odpovědích na otázku, proč tisíce galaxií, včetně naší Mléčné dráhy, září čím dál méně. A buďte u toho, až NASA pomocí sondy Juno objasní záhady v nitru planety Jupiter. To všechno, a ještě více v nových epizodách oblíbeného dokumentárního seriálu Obnažený vesmír.

15. 1. 23.00 – Život z vesmíru (Černé díry)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týdenOdhalte nejnovější poznatky a žhavé novinky z vesmíru. Zjistěte, jaký byl původ života, díky kterému jsme se dostali do samého středu Koperníkovského obratu. V třídílné minisérii Život z vesmíru nahlédneme na právě probíhající objevy, které mají doslova obří význam – ať už jde o blízké černé díry, meteority nebo exoplanety. O černých dírách bylo zjištěno, že jsou jedním ze základních předpokladů pro prvotní podmínky vzniku života. Dík existenci černých děr je život ve vesmíru možný na nekonečném množství míst. V této sérii zároveň odhalíme, jakým způsobem přenesly meteority základní prvky života na povrch naší planety. A prozkoumáme možnosti exoplanet i to, jak pravděpodobné je, že se stanou novým domovem lidstva. Nenechte si ujít nejnovější poznatky a žhavé novinky o kosmických jevech a životě ve vesmíru.

16. 1. 20.00 – Koloseum (Gladiátoři)

Prvotřídní historický dokumentární seriál využívá krvavé dějiště Kolosea jako dramatickou kulisu k vyprávění velkolepého příběhu o vzestupu a pádu Římské říše, a to z pohledu můžu a žen, kteří tady bojovali, zabíjeli a sami umírali. Odhalte krutou pravdu o životě římského gladiátora, který byl přes všechny výsady a slávu pouhým otrokem. Zjistěte, jakými fascinujícími způsoby dokázali římští císaři využívat Koloseum k upevnění své moci a okázalé demonstraci toho, že si na trůnu můžou dělat, co je napadne. Nenechte si ujít jedinečný pohled na klíčové období historie. A seznamte se s překážkami, které museli stavitelé Kolosea překonat. Každá epizoda se zaměřuje na jednu důležitou postavu, přičemž všechny jsou založeny na skutečných historických osobnostech. Děj seriálu se táhne přes několik tisíciletí a zachycuje lesk i bídu římského Kolosea až do pozdního období, kdy začalo chátrat – a nakonec se i rozpadat.

19. 1. 20.00 – Úžasný mořský život

Snímek Úžasný mořský život odhaluje výjimečnou rozmanitost života v modravých dálavách otevřeného oceánu. Jeho děj se odehrává ve zvláštním desetimetrovém pásu těsně pod hladinou. Mnoho druhů využívá tuto část moře k migraci a lovu. Jiné dokázaly najít geniální způsoby maskování na i na tomto místě, kde se zdánlivě nedá ukrýt.

20. 1. 20.00 – Zabijáci v divočině  (1. díl)

Nejnebezpečnější zvířata světa disponují zbraněmi, díky kterým přežívají v nemilosrdné divočině – ať už jde o maskované sépie, dobře ukryté hrochy, zuřivě divoké velké bílé žraloky či jedovaté pavouky a hady. Ti všichni jsou divokými zabijáky a svou kořist doslova vraždí. Přírodovědný seriál vás vezme na vzrušující výpravu po souši, na moři i po obloze a seznámí vás s neohroženými zabijáky, kteří je obývají. V divoké přírodě přežije jenom ten nejsilnější a všechna tato zvířata jsou vyzbrojena jedinečnými schopnostmi, díky nimž se usadila na vrcholu potravinového řetězce.

20. 1. 21.00 – Motýlí inspirace

Motýli a můry. Půvabní a krásní, poletující a vznášející se na naší jarní a letní obloze. Jejich jemné choreografie oslnivých barev patří k nejúžasnějším v říši zvířat. Jejich krása ale není to jediné, co mohou nabídnout. Prostřednictvím čoček výkonných mikroskopů vědci objevují poklady génia a nečekaná tajemství, která lze přizpůsobit a použít, aby byl náš svět lepší a udržitelnější. Tento film je cestou do nano-dimenzí motýlů, od špičkových laboratoří po celém světě až po nejhlubší lesy a levandulová pole, kde se setkáte s úžasnými druhy motýlů. 

Věděli jste, že výzkum motýlů může dokonce inspirovat objevy v mnoha různých oblastech, jako jsou energetická účinnost, medicína a operace, nebo dokonce při odhalování toxických látek za účelem záchrany životů před teroristickými chemickými nebo plynovými útoky? Dokument vysvětlí i některé neuvěřitelné chování a schopnosti motýlů. Motýli a můry poskytují lekce o tom, co je možné v těch nejmenších měřítcích. Ale také nás varují před tím, co je v sázce, pokud nedokážeme ochránit toto nekonečně vynalézavé, ale křehké přírodní prostředí.

21. 1. 20.00 – Karibik z nebe

Vzrušující cestopis Karibik z nebe je leteckou expedicí po exotických krajích, kterou režisér Petr Nikolaev podnikl společně s pilotem a publicistou Jiřím Průšou. Tato pánská road-movie se stala pro oba hlavní aktéry splněním dávného dětského snu. Diváci se zase mohou těšit na řadu zajímavostí z karibské oblasti, včetně atraktivních záběrů z výšky a netradičních přistávání na nnejroztodivnějších letištích světa. Při létání se Jiří Průša soustředí na neobvyklá nebo historická místa a dálkové lety sportovním letadlem nabízejí skvělou možnost podívat se na svět trochu jinak.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !