8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy na cestách 26.1. 2014 - Mauricius

26. 01. 2014 | Televizní tipy
Specifický cestovatelský magazín Ženy na cestách pokračuje v neděli 26.1. 2014 4. dílem, který vás zavede na rajský ostrov Mauricius. Kam se Míša se Zlatuší vydají, když půjdou po stopách kapitána Nema? A objeví věhlasný Modrý Mauricius?

Ženy na cestách – 26.1. 2014 – Mauricius:


O této malebné ostrovní republice prý kdysi spisovatel Mark Twain, který tu pobýval, prohlásil, že Bůh nejprve stvořil Mauricius, a teprve pak ráj jako jeho kopii.  Ostatně když Míša na ostrově stanula, prohlásila, že právě tady by chtěla žít. Takže průzkum ostrova částečně věnovala i hledání potenciálního partnera.

Ženy na cestách 26.1. 2014 - MauriciusSpolu se svou parťačkou Zlatuší začnou prohlídku strova v metropoli Port Louis, která je politickým i multikulturním centrem této oblasti. Na jednom místě tu najdou mešity, křesťanské katedrály i hinduistické chrámy, stejně jako plno obchodů a restaurací. Zlatuše má oproti Míše v pořad Ženy na cestách s datem 26.1. 2014 trochu jiné přání – chce se podívat, jak vypadá známka Modrý Mauricius.

Obě ženy na cestách nezkoumají jen filatelistické unikáty, ale také například mořské dno. Díky průzračnému moři si dopřejí procházku po mořském dně mezi hejny rybiček.  Vypadají při tom a cítí se tak, jako kdyby chodily po Měsíci. A pod mořskou hladinu se ponoří i podruhé, tentokrát ale ve speciální ponorce. V hloubce pětatřiceti metrů Míša převezme řízení a ponorku pak nechá vynořit. Podruhé si tak obě dámy budou připadat tak trochu jako v kůži Kapitána Nema.

Své chuťové buňky uspokojí na severu ostrova v muzeu nazvaném „Dobrodružství cukru“. V bývalé továrně na zpracování cukrové třtiny s údivem zjistí, že cukr může být i hořký. Následovat bude degustace místního rumu. Obě cestovatelky zaujme také ohromná botanická zahrada, kde uvidí největší lekníny na světě. Navštíví i krokodýlí farmu La Vanille. Kromě krokodýlů jsou tu například i obří želvy, z nichž nejstaršímu samci je 95 let.

Jedním z tradičních sportů na Mauriciu jsou koňské dostihy, místní dostihový klub byl založený v roce 1812 a zdejší závodní dráha je druhou nejstarší dráhou na světě. Zlatuše neodolá a vsadí si na koně jménem Tygr. Bude mít štěstí a vyhraje?  Své štěstí budou dámy pokoušet i při domorodém a velmi smyslném tanci Sega, který se obě zkusí naučit. Podaří se díky němu Míše sehnat muže, kterého by si mohla vzít a zůstat s ním na Mauriciu žít? Nebo na ní zbyde jen Blboun nejapný? Uvidíte už tuto neděli 26. ledna v 18.00 hodin na Primě. 

Dívejte se na další díl magazínu Ženy na cestách v neděli 26.1. 2014 v 18.00 hodin na Primě. Naše dámy se dnes podívají na okouzlující Mauricius.

Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajímalo by mě to , ale kvůli té krávě zlatuši se nedívám .Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný cestovatelský magazín.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na to se těším,budu se dívatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dívám se, líbí se mi příroda, dozvím se plno zajímavého, ale paní Zlatuše mě neskutečně štve. Proč vybrali takovou bednu, to teda nechápu Smajlík docela se divím, že se za svou postavu nestydí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles