8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lenka Nová vydala nové album Psí hodina

17. 06. 2012 | Úspěšní lidé
Zpěvačka Lenka Nová vydala druhé sólové album nazvané Psí hodina. V její osobité interpretaci, v doprovodu špičkových českých hudebníků, zní celkem deset novinek – skladeb, které prošly pečlivým výběrem z několika desítek demosnímků.
„Deska zrála dlouho. Nic, s čím jsme nebyli stoprocentně spokojeni, jsme nepustili dál. Na rozdíl od prvního alba, kde jsme se zcela záměrně žánrové rozkročili, jsme se nyní snažili najít zcela typický zvuk a náladu,“
říká Lenka Nová k novému albu Psí hodina a dodává: „Jsou to obyčejné písničky, které jsme oblékli do hezkých zvuků, a to nejen akustických nástrojů. Společným tématem jsou příběhy o různých fázích ženského života – zamilovanosti, manželství, milencích, mateřské lásce, věrnosti, oddanosti, sebelítosti, zaslepenosti, samotě či přátelství.“

Lenka Nová - album Psí hodina„Na desce se sešel můj tým snů,“ konstatuje Lenka Nová. Zásadním člověkem, který stojí za vznikem alba Psí hodina, je její muž Michal Pelant. Kromě toho, že je výborný kytarista (hraje s Davidem Kollerem), napsal většinu písniček a všechny z velké části zaranžoval. Jednu složil také David Koller. Autorem většiny textů alba Psí hodina je Lukáš Pavlásek. „Lukáš je známý z pořadu Na Stojáka. Asi málokdo by čekal, že kromě třeskuté srandy dokáže napsat citlivý text. Vždycky obdivuju, když muž dokáže prostřednictvím textu opsat pohyby a pochyby ženské duše, a on to umí,“ podotýká Lenka Nová. Po jednom textu napsali Ivan Hlas a Tomáš Roreček. Sama Lenka Nová přispěla textem ukolébavky Padají hvězdy.

Album Psí hodina nahráli skvělí muzikanti: Jakub Vejnar - basa (Aneta Langerová), Roman Vícha - bicí (Toxique), Beata Hlavenková – klavír, aranže, jiné zvuky (Lenka Dusilová, Baromantika, Eternal Seekers), Michal Nejtek – klavír, klávesy (David Koller, Agon Orchestra) Martin Lehký – kontrabas (Lucie Bílá), Lukáš Pavlík – bicí (Ewa Farna), Víťa Halška – percussion (David Koller), Luboš Novotný – dobro (Druhá tráva), Radek Němec – trubka (hraje všude), Honza Šatra – trombon (hraje všude), Radek Kašpar – saxofon (J.A.R.), Petr Vošta – banjo.

Lenka Nová - nové album Psí hodina




S názvem Psí hodina přišel známý reklamní režisér Martin Krejčí, který stojí za celou výtvarnou koncepcí desky. „Od začátku se mi název líbil. Psí hodina pro mě znamená určitý čas, který přináší nevratnou změnu, která ovlivní zbytek vašeho života. Sama jsem si takovými zvraty prošla, a tak je toto téma pro mě aktuální a silné,“ vysvětluje Lenka Nová.

Nápad natočit další sólovou desku totiž přišel během Lenčina těhotenství, před čtyřmi lety: „Těhotenství bylo rizikové, v podstatě celé jsem ho proležela doma na gauči a cítila se zapomenutá celým světem. Měla jsem nutkání dělat něco, co by mi dělalo radost a nemusela myslet na to, jak je mi špatně. První čtyři písničky vznikly ještě před porodem, aby měly dobrý zvuk a já nemusela opouštět byt, nazpívala jsem je u nás ve skříni,“ vzpomíná Lenka Nová. Martin Krejčí přizval ke spolupráci další zajímavé osobnosti – kameramana Štěpána Kučeru, který nafotil fotky do bookletu, módní návrhářku Hanu Zárubovou, v jejích modelech se Lenka objeví nejen na obalu, ale i na koncertech.

Lenka Nová - ukázka z nového alba

Psí hodina - PLACHETNICE



Zdroj, foto: www.lenkanova.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Lenka Nová vydala nové album Psí hodina:

Lenka Nová vydala nové album Psí hodina
Lenka Nová vydala nové album Psí hodina
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !