8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Spolu na hranici - V kuchyni

3. 05. 2020 | Televizní tipy
Chutě polsko-českého pohraničí vytváří kulinářská mozaika kombinující tradiční recepty a inovativní nápady. Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i polští autoři, přináší příběhy, témata a osudy, které lze objevovat na obou stranách hranice. Režie pořadu Spolu na hranici - V kuchyni P. Jakubowska (Premiéra)

Chutě polsko-českého pohraničí vytváří kulinářská mozaika kombinující tradiční recepty a inovativní nápady. Gastronomické umění nezávisí na původu a místě bydliště, ale bylo i je výsadou šťastných a odvážných lidí, kteří mají kuchyňskou představivost a kteří do přípravy jídel a nápojů dávají srdce. Pojďme se tedy navzájem poznat u polských a českých stolů. Například Joana a Řehoř Kusovi ne náhodou na tomto místě v Radoměřicích na polsko-česko-německém trojmezí ve staré rodinné farmě zřídili restauraci. Podávají zde tradiční jídlo, jako tomu bývalo v Lužici.

Spolu na hraniciJednoduchá, skromná, ale zároveň výborná kuchyně, vynikající víno z místních vinic a uzené maso. Co víc si přát? Kromě toho vše, co zde můžete vyzkoušet, pochází z této oblasti. Protože ani vinice v Dolním Slezsku nejsou ničím novým.

V Lužicích ve srubu se podávaly sledě takovým způsobem, že byli zavěšeni pod střechou, a z toho se linula ta správná vůně. K nim se podávaly vařené brambory a smetana. Lidé, kteří nepracovali, tedy děti a ženy, se mohli pouze přiblížit a brambor si otřít o sledě, aby získal chuť a vůni, říká Joana.


Spolu na hranici - V kuchyni můžete sledovat 3. 5. 2020 od 14,20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Spolu na hranici - V kuchyni:

Spolu na hranici - V kuchyni
Spolu na hranici - V kuchyni
Spolu na hranici - V kuchyni
Spolu na hranici - V kuchyni
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles